Κακοκαιρία Daniel: Πού σημειώθηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής
Σε ποιες περιοχές σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, ενώ σύμφωνα με το Meteo, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής της Πέμπτης 7/9 (από τις 00:00 έως τις 08:30) καταγράφονται σε Θεσσαλία και Ήπειρο.
Οπως αναφέρει το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο ύψος βροχής από τα μεσάνυχτα (00:00) έως τις πρωινές ώρες (08:30) της Πέμπτης, σημειώθηκε στην Καλαμπάκα με 85 mm, ενώ παρακάτω παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής.
Οι οκτώ περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Πίνακας μέγιστων ημερήσιων βροχοπτώσεων
Βροχές και καταιγίδες σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο
Σύμφωνα με το meteo, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, οι οποίες μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά. Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα είναι έντονα σε Θεσσαλία (Μαγνησία, Καρδίτσα), Σποράδες, Στερεά Ελλάδα (Φθιώτιδα, Ευρυτανία και τοπικά στη Βοιωτία), Ανατολική Πελοπόννησο (Αργολίδα, Ανατολική Αρκαδία).
Ακόμη, τα φαινόμενα, θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 22 βαθμούς), 18 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 18 έως τους 22 βαθμούς στην Ήπειρο), 22 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 35 βαθμούς στην Κρήτη, 20 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, όπου θα πνέουν ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο και στον Κορινθιακό Κόλπο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.
Με νεφώσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά και νότια ισχυροί 6 μποφόρ.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα αλλά και βαθμιαία βελτίωση αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία
