Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις είναι ίσως ο πιο σημαντικός παίκτης για τη Λιθουανία σε αυτό το τουρνουά. Μιας Λιθουανίας που παρά τις απουσίες δείχνει ένα πολύ καλό και σοβαρό πρόσωπο στη φάση των ομίλων και όπως φαίνεται έχει βρει τον επόμενο μεγάλο γκαρντ συνεχιστή της παράδοσης που έχτισαν οι Γιασικεβίτσιους και Καλνιέτις.
Ο νεαρός Λιθουανός με 19 πόντους (9/12 σουτ), 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ καθοδήγησε με μαεστρία στο παρκέ τους συμπαίκτες του και με συμπαραστάτες τον πολύ καλό Κουζμίνσκας (15π) αλλά και τον Βαλαντσιούνας (11π, 8 ριμπ) ξεπέρασαν με σχετική ευκολία το εμπόδιο του Μαυροβούνιου.
Η μεγάλη διαφορά για τους νικητές χτίστηκε στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο όπου το σκορ ήταν 40-23 και επί της ουσίας έγειρε την πλάστιγγά υπέρ των νικητών, οι οποίοι εκτός των άλλων σούταραν εξαιρετικά τόσο εντός πεδιάς (58% έναντι 33%), όσο και από τη γραμμή των 6.75μ (47% έναντι 16%), ενώ επικράτησαν κατά κράτος και στις μάχες των ριμπάουντ (44 έναντι 30).
Για τους ηττημένους ο Βούτσεβιτς πέτυχε 19 πόντους αλλά ήταν άστοχος (4/13 σουτ)με τους Πέρι και Σιμόνοβιτς να προσθέτουν από 13. Το τελικό 91-71 δίνει σημαντικό προβάδισμα στη Λιθουανία καθώς το πολύτιμο 3-0 μεταφέρεται στην επόμενη φάση, όπως και το εύρος της νίκης που ενδέχεται να παίξει ρόλο σε ενδεχόμενες ισοβαθμίες, σε έναν νέο όμιλο που θα υπάρχουν επίσης το Μαυροβούνιο, οι ΗΠΑ και ο νικητής του Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.