Κακοκαιρία «Petar»: Καταιγίδες και χαλάζι στην Κέρκυρα – Απεγκλωβίστηκαν 10 τουρίστες από παραλία
Μήνυμα του 112 εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους του νησιού προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
Η κακοκαιρία «Petar» σαρώνει την Κέρκυρα με καταιγίδες και χαλάζι. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η κακοκαιρία ξεκίνησε από τα βόρεια του νησιού ενώ νωρίτερα το Σάββατο είχε σταλεί μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες στην περιοχή τους.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ομάδα δέκα τουριστών εγκλωβίστηκε εν μέσω καταιγίδας στο Πόρτο Τιμόνι και χρειάστηκε να κινητοποιηθούν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμενικό Σώμα.
Τελικά, οι τουρίστες απεγκλωβίστηκαν με σκάφος ιδιώτη, το οποίο κατάφερε να τους προσεγγίσει, τους παρέλαβε και αυτήν την ώρα μεταφέρονται στην παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων.

Όπως φαίνεται σε ανάρτηση του Forecast Weather Greece, μέτωπο το οποίο ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα είναι αυτή την ώρα ανοιχτά του Ιονίου.
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις, εξέδωσε η ΕΜΥ.
Ειδικότερα το καιρικό σύστημα με την ονομασία «Petar», όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από το μεσημέρι του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ.
- Συνταγή: Ταραμοσαλάτα με πατάτα, ψωμί ή καρύδια
- Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτή μέχρι το μεσημέρι η Βαρβάκειος για τα ψώνια – Πλήθος κόσμου στην αγορά
- Ακίνητα: Χωρίς ιδιοκτήτη 1,85 εκατομμύρια γεωτεμάχια
- Η επιστήμη ξέρει ποιο είναι το σωστό πρωινό
- Καιρός: Αίθριος την Καθαρά Δευτέρα – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
- Το «πράσινο» περιτύλιγμα των BAFTA: Το αόρατο αποτύπωμα της λάμψης των βραβείων στο περιβάλλον
- Single και ευτυχία: Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας
- Οι φίλοι του Έρικ Ντέιν δημιουργούν μια καμπάνια GoFundMe μετά το θάνατό του για να «υποστηρίξουν τις κόρες του»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)
















![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442