Θεμελιώθηκε υδατοδεξαμενή 2000 κυβικών στις Σέρρες
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023, η τελετή θεμελίωσης του έργου «Ενιαία διαχείριση εξωτερικών υδραγωγείων Τ.Κ. Σκουτάρεως, Κωνσταντινάτου, Αγίας Ελένης και Πεπονιάς.
Με μια νέα υδατοδεξαμενή οι Σέρρες επιδιώκουν να επιλύσουν ζητήματα υδροδότησης τεσσάρων κοινοτήτων τους και παράλληλα να αναβαθμίσουν συνολικά τα δίκτυα ύδρευσης τους.
Παράλληλα με την θεμελίωση της δεξαμενής προβλέπεται να κατασκευαστούν:
- Δίκτυο 14.200,00 μέτρων καταθλιπτικών αγωγών για την μεταφορά νερού από τις υπάρχουσες γεωτρήσεις.
- Κατασκευή δικτύου 12.400,00 μέτρων μεταφορικών αγωγών για την μεταφορά νερού από την νέα κεντρική δεξαμενή.
- Ανόρυξη νέας γεώτρησης συνολικού βάθους 180,00 μέτρων
- Κατασκευή νέας κεντρικής δεξαμενής χωρητικότητας 2.000 κυβικών νότια του οικισμού Σκουτάρεως.
- Κατασκευή αντλιοστασίου μεταφοράς νερού από την κεντρική δεξαμενή στους υδατόπυργους.
- Αναβάθμιση αντλιοστασίων των γεωτρήσεων των Τ.Κ. Σκουτάρεως, Αγίας Ελένης, Κωνσταντινάτου και Πεπονιάς με τοποθέτηση νέων αντλιών, νέων υδραυλικών διατάξεων, καθαρισμών γεωτρήσεων και κατασκευής νέων οικίσκων αντλιοστασίων.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος είπε πως «το συγκεκριμένο έργο είναι προϋπολογισμού 3.605.000 ευρώ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και θα δώσει μεγάλες λύσεις όσο αφορά την απρόσκοπτη υδροδότηση των τεσσάρων κοινοτήτων.
Το έργο που θεμελιώνουμε σήμερα, μιας δεξαμενής 2.000 κυβικών που θα υδροδοτεί ταυτόχρονα τις 4 κοινότητες, εκμεταλλευόμενοι της τέσσερις γεωτρήσεις που υπάρχουν συν μια ακόμη γεώτρηση στην Αγία Ελένη, με 26 χιλ. δικτύων αγωγών.
Έτσι θα αποφύγουμε τις διακοπές που οφείλονταν σε βλάβες των γεωτρήσεων, ενώ θα υπάρχει και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας γιατί θα λειτουργούν οι γεωτρήσεις όσο πρέπει για να καλύπτονται οι ανάγκες.
Στα σημαντικά οφέλη και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς θα εξοικονομούμε υπόγεια ύδατα».
- Μπλόκα: Ημέρα αποφάσεων για τους αγρότες με ανοιχτή την πόρτα το Μαξίμου και… μπάλες σανό
- Χιμένεθ: «Να μην επιτρέψουμε στους ποιοτικούς παίκτες του Ολυμπιακού να καθορίσουν τις στιγμές του αγώνα»
- Φοινικούντα: Γιος πασίγνωστου επιχειρηματία ο συνεργός της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ
- Δημοσκόπηση: «Πληγώνουν» την κυβέρνηση οι κινητοποιήσεις των αγροτών – «Κομμένοι» δρόμοι, «κομμένα» ποσοστά
- Θρίλερ για ρωσικά δεσμευμένα κεφάλαια – Ευρωπαϊκή εμμονή, απρόσμενοι «αντάρτες» και ρωσικά «όπλα»
- Άστον Βίλα: Ο «μάγος» Έμερι και το ιστορικό σερί της από το 1914!



