Χωρίς νερό Πάτμος και Αρκιοί στο ζενίθ της καλοκαιρινής περιόδου
Βλάβες στην υδροδότηση αντιμετωπίζει η Πάτμος, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού να μείνουν αρκετές μέρες χωρίς νερό
Προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζουν η Πάτμος και οι Αρκιοί, ενώ τα νησιά βρίσκονται ήδη στην καρδιά της τουριστικής σεζόν.
Βλάβες στην υδροδότηση αντιμετωπίζει η Πάτμος, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού να μείνουν αρκετές μέρες χωρίς νερό.
«Το τελευταίο διάστημα είχαμε βλάβες αντλιών που δεν είχε μπει στη διαδικασία ο Δήμος να έχει ανταλλακτικά. Περιμέναμε 15 ημέρες για να γίνει αλλαγή στις αντλίες και να λύσουμε το πρόβλημα», είπε ο δημοτικός σύμβουλος Πάτμου Νικήτας Τσαλαμπάκης.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Δήμος Πάτμου, το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί και μέσα στις επόμενες ημέρες οι κάτοικοι του νησιού θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.
Χωρίς νερό οι Αρκιοί
Συνεχίζεται το πρόβλημα με το νερό στους Αρκιούς. Όπως είχε καταγγείλει στο παρελθόν κάτοικος του νησιού στο MEGA, το δίκτυο έχει σπάσει με αποτέλεσμα το νερό να χύνεται στη θάλασσα. Οι κάτοικοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου διότι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες, ενώ παράλληλα κινδυνεύουν να χάσουν και τα ζώα τους.
Σύμφωνα με τους κατοίκους των Αρκιών, το πρόβλημα με την ύδρευση υπάρχει εδώ και πολλούς μήνες και γι’ αυτό έχει ενημερωθεί ο Δήμος Πάτμου, όπου και υπάγονται οι διοικητικές αρμοδιότητες των Αρκιών.
Όπως είχε αναφέρει σε παρέμβασή του στο MEGA ο δήμαρχος Πάτμου Ελευθέριος Πέντες, το δίκτυο ύδρευσης όντως αντιμετώπιζε προβλήματα και είχε δεσμευτεί πως το ζήτημα θα λυθεί, καθώς και ότι όλα τα νησιά γύρω από την Πάτμο θα έχουν νερό όλο το καλοκαίρι.
«Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κανείς. Δεν έχει γίνει τίποτα κι εγώ κουβαλάω νερό από ιδιωτικές στέρνες, οι οποίες τελειώνουν κι αυτές και τώρα μείναμε τελείως. Δεν έχουμε νερό. Δεν έχουμε ποτήρι ούτε να βάλουμε να ανάψουμε καντήλι στην εκκλησία», είπε με αγανάκτηση ο Μιχάλης Καμπόσος.
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
- Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις «ανακωχή» με το στρες;
- Στον «πάγο» και το 2027 δύο φόροι για τα ακίνητα
- Κρήτη: Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στο Λασίθι τη νύχτα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442