Ναυάγιο στην Πύλο: «Καθόταν με λυγισμένα γόνατα ο ένας δίπλα στον άλλον» – Νέες μαρτυρίες για τις συνθήκες στο αλιευτικό
Οι επιβάτες του μοιραίου αλιευτικού ήταν στοιβαγμένοι ο ένας επάνω στον άλλο σε σημείο που να κοιμούνται καθιστοί
Η νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κατερίνα Τσατά, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το ναυάγιο και για την κατάσταση της υγείας των μεταναστών και των προσφύγων. Ακόμα η ίδια ανέφερε τι της είπαν κάποιοι από τους διασωθέντες για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο μοιραίο αλιευτικό που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι άνθρωποι που επέβαιναν ήταν τόσοι πολλοί που δεν μπορούσαν καν να αλλάξουν θέση για να κοιμηθούν. «Μας είπαν ότι ήταν πολύ ταλαιπωρημένοι, ότι ουσιαστικά ήταν ο ένας δίπλα από τον άλλον με λυγισμένα τα γόνατα, και όποιος κατάφερνε να μετακινήσει λίγο τα πόδια του αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Ακουμπούσε ο ένας τον ώμο του άλλου και εκεί κοιμόνταν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Χωρίς νερό
Οι νέες μαρτυρίες ίσως ρίξουν φως στην υπόθεση του πώς ναυάγησε το αλιευτικό και εάν το σκάφος «ντελαπάρισε» επειδή μετακινήθηκαν οι επιβαίνοντες ή όχι.
Η κ. Τσατά, αναφερόμενη στην κατάσταση της υγείας των διασωθέντων, είπε ακόμα ότι αρκετοί από τους πρόσφυγες είχαν υποθερμία, ενώ στο πλοίο επέβαιναν, σύμφωνα με την ίδια, άτομα από Αίγυπτο, Πακιστάν, Συρία και Λιβύη.
Όσο περνούν οι ώρες τόσο έρχονται περισσότερες πληροφορίες στο φως για το ναυάγιο. Όπως έχει γίνει γνωστό οι πρόσφυγες είχαν ξεμείνει από νερό ενώ υπήρχαν και έξι άτομα νεκρά στο πλοίο που πιθανόν πέθαναν από δίψα. Ανάμεσά τους και δύο παιδιά.
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο
- Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Γλυφάδας
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
- To Siri της Apple μετενσαρκώνεται επιτέλους σε chatbot
- Βίντεο από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στη Γλυφάδα – Συγκλονιστική μαρτυρία
- Κακοκαιρία: Ταλαιπωρία επιβατών της πτήσης Ζάκυνθος – Αθήνα – Έμειναν 97 λεπτά στον αέρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442