Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΓΓ ΟΗΕ για ναυάγιο στην Πύλο: Το μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό πρόβλημα

ΓΓ ΟΗΕ για ναυάγιο στην Πύλο: Το μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό πρόβλημα

«Είναι ώρα η Ευρώπη να μπορέσει, με αλληλεγγύη, να καθορίσει μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική», τόνισε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Να αναδείξει την ευρωπαϊκή διάσταση του ναυαγίου στην Πύλο επιχείρησε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Απαντώντας σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού Star κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο ΓΓ κάλεσε την Ευρώπη να ενωθεί ώστε να χαράξει μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική που θα αποτρέψει να επαναληφθεί ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα στο μέλλον.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτό δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα. Είναι ευρωπαϊκό. Νομίζω ότι είναι ώρα η Ευρώπη να μπορέσει, με αλληλεγγύη, να καθορίσει μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική έτσι ώστε να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο ατύχημα».

Υγρός τάφος

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν το αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν ανετράπη, ενώ στον τρομακτικό αριθμό των 568 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοουμένων, όπως προκύπτει από τις πρώτες καταγραφές του Λιμενικού. 104 άνθρωποι διασώθηκαν.

Την ίδια ώρα νέα δεδομένα για την πορεία του «πλοίου θανάτου» έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όλα δείχνουν πως το πλοίο ξεκίνησε από την Αίγυπτο, κι όχι από τη Λιβύη, κάνοντας στάση εν τέλει στο λιμάνι Τομπρούκ πριν ξεκινήσει ξανά για την Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αλιευτικό ξεκίνησε άδειο από την Αίγυπτο, φόρτωσε τους μετανάστες από το Τομπρούκ και στη συνέχεια συνέχισε τη μοιραία διαδρομή του.

Στη διαδρομή, όμως, το αλιευτικό ανετράπη, βυθίστηκε και παρέσυρε στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταξύ των 104 διασωθέντων από το ναυάγιο της Πύλου υπάρχουν και 6-8 ασυνόδευτοι ανήλικοι οι οποίοι θα μεταφερθούν μαζί με τους υπόλοιπους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας.

Με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024