Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους 568 εκτιμώνται οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο στην Πύλο

Στους 568 εκτιμώνται οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο στην Πύλο

Τους χειρότερους φόβους για 750 επιβαίνοντες στο μοιραίο πλοίο με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες επιβεβαιώνουν τα πρώτα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στον τρομακτικό αριθμό των 568 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοουμένων από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές του Λιμενικού.

Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται σε αναφορές επιζώντων, αναζητήσεις οικείων αλλά και τις πρώτες επαφές με τους ήδη συλληφθέντες δουλεμπόρους.

Όμως η σχετική έρευνα για τον πλήρη προσδιορισμό των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους συνεχίζεται.

Αν ο αριθμός των αγνοουμένων επιβεβαιωθεί ότι είναι 568, τότε αυτό θα σημαίνει, σε συνδυασμό με τους 78 επίσημα νεκρούς και τους 104 διασωθέντες, ότι στο μοιραίο πλοίο επέβαιναν 750 άνθρωποι. Τον ίδιο αριθμό προσφύγων έδινε ήδη από χθες η Alarm Phone και επιβεβαίωνε μήνυμα επιζώντα που δημοσίευσε η ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι για το πολύνεκρο ναυάγιο, οι Αρχές έχουν μέχρι στιγμής προχωρήσει σε εννέα συλλήψεις.  Πρόκειται για Αιγύπτιους υπηκόους με την κατηγορία συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και της πρόκλησης ναυαγίου.

Το πλοίο που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου φαίνεται ότι τελικά ξεκίνησε από την Αίγυπτο και όχι από τη Λιβύη, όπως είχε αρχικά αναφερθεί, αλλά στο Τομπρούκ επιβιβάστηκαν οι εκατοντάδες μετανάστες.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024