
Εγκαταλελειμμένες αποθήκες του ΟΣΕ μετατρέπονται σε χώρους πολιτισμού
Ξεκίνησαν στο Δήμο Τρικκαίων οι εργασίες ανακατασκευής των πρώην αποθηκών του ΟΣΕ που θα μετατραπούν σε στέγη πολιτισμού.
Στον νέο χώρο πολιτισμού στα Τρίκαλα, τις πρώην αποθήκες ΟΣΕ, ξεκίνησαν να εργάζονται τα συνεργεία για την κατασκευή του έργου «Επανάχρηση Συγκροτήματος Αποθηκών Δ. Τρικκαίων σε Πολυχώρο Τέχνης Και Πολιτισμού».
Έργο σημαντικό για τον Δήμο Τρικκαίων, αφού οι τρεις παλιές αποθήκες, θα αποτελούν έναν χώρο αναφοράς για τη ζωγραφική, τη φιλαρμονική, την κλασική μουσική.
Με προϋπολογισμό 3.000.000 € το έργο είναι μια ουσιαστικά μια αστική παρέμβαση για τον πολιτισμό στην πόλη και συνολικότερα στον Δήμο.
Στις πρώην αποθήκες θα λειτουργήσουν μουσική βιβλιοθήκη, χώρος συναυλιών, θα εγκατασταθούν η Δημοτική Φιλαρμονική και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, θα διαμορφωθεί διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι, studio ηχογράφησης, Δημοτική πινακοθήκη.
Μόλις ολοκληρωθούν τα έργα,
στο κτήριο Α
- θα πραγματοποιούνται ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις
- δημιουργείται θεματική μουσική βιβλιοθήκη,
- Αναδιαμορφώνεται χώρος για τη μετεγκατάσταση και λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων,
- δημιουργείται διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, studio ηχογράφησης και control room, τουαλέτες και αναψυκτήριο.
Η αίθουσα αυτή θα παραχωρείται από τον Δήμο σε θεσμοθετημένους φορείς της πόλης και των χωριών για την από κοινού τέλεση αντίστοιχων εκδηλώσεων.
στο κτήριο Β
δημιουργείται χώρος μόνιμης στέγασης των εκθεμάτων της Δημοτικής Πινακοθήκης και πολλών δημιουργών, που βρίσκονται διάσπαρτα σε κτήρια του Δήμου.
- «Ελλάδα 2.0»: Κίνδυνος το «τρένο» μετασχηματισμού της οικονομίας να προσπεράσει – Τα «κλειδιά» που θα άλλαζαν την κατεύθυνση
- Ντίσκο, αλουμινόχαρτο και χριστουγεννιάτικα φωτάκια – Το παρασκήνιο της ταινίας Πυρετός το Σαββατόβραδο
- Yuriy Kosiuk: Ποιος είναι ο Ουκρανός «βασιλιάς του κοτόπουλου» που εξαγοράζει τη Νιτσιάκος
- O Ράις στηρίζει τους συμπαίκτες του μετά τον χαμένο τελικό του Champions League
- Τουρίστρια βούτηξε και κολύμπησε στη Φοντάνα ντι Τρέβι – Έφαγε πρόστιμο 500 ευρώ
- Αθήνα: Διακοπή της κυκλοφορίας στο Κέντρο λόγω θραύσης αγωγού ύδρευσης

