Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, πατέρας και ο ίδιος, ανοίγει το θέμα της κατανάλωσης αλκοόλ από παιδιά κάτω των 18 ετών.

«Μου κάνει εντύπωση ότι πολύ συχνά πλέον γονείς απευθύνονται και στο Δήμο, αφού τα παιδιά τους γύρισαν στο σπίτι σε κατάσταση μέθης» είπε ο Δημήτρης Παπαστεργίου σε συγκέντρωση που οργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων προκειμένου να χαρτογραφηθεί ο δρόμος που απαιτείται προκειμένου να προστατευθούν τα παιδιά.

Ευθύνη ενός Δημάρχου δεν είναι να ελέγχει αν τα παιδιά του Δήμου του καταναλώνουν αλκοόλ. Παρόλα αυτά, κάθε Δήμαρχος που βλέπει τους Δημότες και εκτός πλαισίου ευθύνης που του αναλογεί, πράττει πέρα από τα προβλεπόμενα και συνήθως αυτός είναι και ο Δήμαρχος που «ενσωματώνεται» πλήρως στις ανάγκες της κοινωνίας. Τότε μόνο έχει και την δυνατότητα να προοδεύσει την κοινωνία του ολιστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Στη σκοτεινιά των καιρών μας οι βιβλιοθήκες είναι αχτίδα φωτός»

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου είπε ακόμη: «Και το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό. Γιατί φτάνει ένα παιδί να πιει; Μόνο από περιέργεια; Σαφώς και όχι.

Η πιο σκληρή εφαρμογή της απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ σε ανήλικους θα λύσει το πρόβλημα, χωρίς να αναλύσεις και επιλύσεις τους παράγοντες που τους οδηγούν σε αυτή τη συμπεριφορά; Η απάντηση είναι πάλι όχι.

Πρέπει όμως όλοι να ασχοληθούμε τώρα.

Δεσμευτήκαμε ο καθένας να αναλάβει δράση στον τομέα που τον αφορά.

Και σίγουρα να αρχίσουμε να μιλάμε περισσότερο για τους κινδύνους του αλκοόλ σε αυτές τις ηλικίες».

Τα λόγια αυτά του Δημάρχου Παπαστεργίου ειπώθηκαν στην ανοικτή συζήτηση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων με μαθητές, γονείς, καθηγητές, γιατρούς, ψυχολόγους, ανθρώπους της εστίασης, την Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία.

*Πηγή φωτογραφιών: Facebook Δημήτρη Παπαστεργίου

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr