Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Τρικκαίων: «Η κατανάλωση αλκοόλ σε παιδιά κάτω των 18 έχει ξεφύγει»

Δήμαρχος Τρικκαίων: «Η κατανάλωση αλκοόλ σε παιδιά κάτω των 18 έχει ξεφύγει»

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, πατέρας και ο ίδιος, ανοίγει το θέμα της κατανάλωσης αλκοόλ από παιδιά κάτω των 18 ετών.

«Μου κάνει εντύπωση ότι πολύ συχνά πλέον γονείς απευθύνονται και στο Δήμο, αφού τα παιδιά τους γύρισαν στο σπίτι σε κατάσταση μέθης» είπε ο Δημήτρης Παπαστεργίου σε συγκέντρωση που οργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων προκειμένου να χαρτογραφηθεί ο δρόμος που απαιτείται προκειμένου να προστατευθούν τα παιδιά.

Ευθύνη ενός Δημάρχου δεν είναι να ελέγχει αν τα παιδιά του Δήμου του καταναλώνουν αλκοόλ. Παρόλα αυτά, κάθε Δήμαρχος που βλέπει τους Δημότες και εκτός πλαισίου ευθύνης που του αναλογεί, πράττει πέρα από τα προβλεπόμενα και συνήθως αυτός είναι και ο Δήμαρχος που «ενσωματώνεται» πλήρως στις ανάγκες της κοινωνίας. Τότε μόνο έχει και την δυνατότητα να προοδεύσει την κοινωνία του ολιστικά.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου είπε ακόμη: «Και το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό. Γιατί φτάνει ένα παιδί να πιει; Μόνο από περιέργεια; Σαφώς και όχι.

Η πιο σκληρή εφαρμογή της απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ σε ανήλικους θα λύσει το πρόβλημα, χωρίς να αναλύσεις και επιλύσεις τους παράγοντες που τους οδηγούν σε αυτή τη συμπεριφορά; Η απάντηση είναι πάλι όχι.

Πρέπει όμως όλοι να ασχοληθούμε τώρα.

Δεσμευτήκαμε ο καθένας να αναλάβει δράση στον τομέα που τον αφορά.

Και σίγουρα να αρχίσουμε να μιλάμε περισσότερο για τους κινδύνους του αλκοόλ σε αυτές τις ηλικίες».

Τα λόγια αυτά του Δημάρχου Παπαστεργίου ειπώθηκαν στην ανοικτή συζήτηση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων με μαθητές, γονείς, καθηγητές, γιατρούς, ψυχολόγους, ανθρώπους της εστίασης, την Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία.

*Πηγή φωτογραφιών: Facebook Δημήτρη Παπαστεργίου

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024