Να βάλουν δεξαμενές συλλογής νερού καλεί Δήμαρχος τους πολίτες
Αίσθηση έχει προκαλέσει η προτροπή Δήμου της χώρας προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Έντονη είναι η ανησυχία μεταξύ των δημοτών Ερυμάνθου για τα αποθέματα νερού στη περιοχή τους και ειδικά μετά την παραδοχή – προτροπή του Δήμου να συλλέγουν το βρόχινο νερό προκειμένου να μην μείνουν χωρίς νερό, αλλά και για να το αποθηκεύουν.
Ο Δήμος Ερυμάνθου ζήτησε την συνεργασία μάλιστα όλων των δημοτών, ώστε να μην προβαίνουν στην αλόγιστη κατανάλωση του πόσιμου νερού και να μην το χρησιμοποιούν για αρδευτική χρήση.
Όπως υποστηρίζει ο Δήμος Ερυμάνθου, ιδιαίτερα η φετινή χειμερινή περίοδος σημαδεύτηκε από τις πολύ μεγάλες περιόδους ανομβρίας που θα επιφέρουν σημαντικά προβλήματα λειψυδρίας τους θερινούς μήνες.
Το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα αποδεικνύεται από την συμβουλή – προτροπή προς τους δημότες, να προμηθευτούν μικρές δεξαμενές νερού και να τις τοποθετήσουν σε κατάλληλες θέσεις στις οικίες τους, δηλαδή στις ταράτσες και τις στέγες, ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα λειψυδρίας.
Ο Δήμος μάλιστα ενημερώνει ότι εφόσον παρατηρηθούν φαινόμενα αλόγιστης χρήσης του πόσιμου ύδατος ή χρήσης του νερού για την άρδευση καλλιεργειών, ο Δήμος θα προχωρά στη διακοπή των παροχών και στην επιβολή των προβλεπομένων από τον κανονισμό ύδρευσης προστίμων.
«Καλούνται όλοι οι κάτοικοι να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου, για την σωστή διαχείριση του νερού, ώστε να μην λείψει από κανέναν», αναφέρει ο Δήμος Ερυμάνθου.
- Ταμείο Ανάκαμψης: Μόνο τα μισά ορόσημα έχουν επιτευχθεί
- Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης Betsson Ρίτσαρντ Σιάο, με τη Μισέλ Γιο στη βράβευσή της στο Walk of Fame
- Βίντεο – ντοκουμέντα από τις φυλακές Δομοκού – Οι κινήσεις που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας
- Πάτρα: Μεγάλο κύκλωμα έκανε απάτες με στοιχηματικές εταιρίες στο διαδίκτυο – Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη
- «Ανακουφισμένος» ο Βέλγος συλλέκτης μετά το προσύμφωνο για τις φωτογραφίες της Καισαριανής
- Ισχυρό πλήγμα στον Τραμπ – Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώνει δασμούς του
