Δεν άκουσαν τον δήμαρχο Πόρου οι δημότες του ο οποίος τους είχε καλέσει πριν από λίγες ημέρες να απέχουν από τις εκλογές.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες μέρες με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος, Γιάννης Δημητριάδης καλούσε τον κόσμο να μην πάει να ψηφίσει.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι πολίτες του νησιού λειτούργησαν διαφορετικά και η συμμετοχή κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Οι πολίτες έδωσαν στη ΝΔ μια καθαρή πρωτιά με ποσοστό 59.27%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος με 14.01% ενώ τρίτο κόμμα κατετάγη το ΠΑΣΟΚ με 5.28%. Από τους 4.344 εγγεγραμμένους ψήφισαν συνολικά περίπου 2.600 άτομα.

Στη ανάρτησή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Δημητριάδης, εξηγούσε πως το κάλεσμά του αυτό είχε να κάνει με το χρονίζον ζήτημα των ιχθυοτροφείων. «Σήμερα» όπως σημείωνε, το νησί «βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο και η σκανδάλη είναι έτοιμη να πατηθεί. Αναφέρομαι στο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο το νησί του Πόρου θα γίνει επισήμως βιομηχανική ζώνη ιχθυοτροφείων (ΠΟΑΥ) και θα διοικείται από μια πολυεθνική εταιρεία.

Σύμφωνα με το επίσημο Κράτος, ο Πόρος δεν θα είναι πλέον ένας τουριστικός προορισμός, αλλά ένα κέντρο ιχθυοκαλλιέργειας και σταδιακά η τοπική επιχειρηματικότητα και απασχόληση θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό. Δεν πρόκειται για κάποιο μακρινό σενάριο, αλλά για μια εξέλιξη που αν δεν την σταματήσουμε θα ολοκληρωθεί σε ελάχιστους μήνες, όπως έγινε π.χ. στον Δήμο Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Μια εξέλιξη που όλα τα «κόμματα εξουσίας» έχουν μέσα στο πρόγραμμά τους και μόνο κάποια «μικρά κόμματα» (Μέρα25, ΚΚΕ, κόμματα οικολογίας) έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους σε αυτήν».

Αντίθετοι στο κάλεσμα του κ. Δημητριάδη ήταν και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΚΚΕ που ζήτησαν από τους πολίτες να μην απέχουν, καθώς η αποχή δεν αποτελεί λύση.