Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές 2023: «Είχαμε διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ 20 μονάδων», λέει ο Μαύρος

Εκλογές 2023: «Είχαμε διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ 20 μονάδων», λέει ο Μαύρος

Ο Δημήτρης Μαύρος ανέφερε πως οι δημοσκόποι βιώνουν πίεση από το 2015 μέχρι σήμερα

O Δημήτρης Μαύρος ανέφερε πως τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων των τελευταίων ημερών με στάθμιση σε φύλο, ηλικία και περιοχές, έδινε στη Νέα Δημοκρατία 42% και στον ΣΥΡΙΖΑ 19%. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB συμπλήρωσε πως «Οι απλές σταθμίσεις των στοιχείων έδιναν το αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων έφτανε στις 20 μονάδες. Ο κ Μαύρος ανέφερε πως «Αν βγαίναμε έτσι; Θα μας έλεγαν ότι  “αυτά τα δείγματα είναι για πέταμα, πετάξτε τα”».

«Απομακρυνθήκαμε από τα στοιχεία γιατί είχαμε υποστεί μετατραυματικό σοκ»

Ο επικεφαλής της MRB άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι σε εταιρείες δημοσκοπήσεων. «Η αλήθεια είναι ότι όταν υφίστασαι μία πίεση από το 2015 μέχρι σήμερα σε ηθικό, μεθοδολογικό, επιστημονικό, επικοινωνιακό επίπεδο από συγκεκριμένο χώρο» για υποεκτίμηση των στοιχείων και πράγματι υπάρχει υποεκτίμηση.

Το αποτέλεσμα είναι οι δημοσκόποι «να απομακρυνόμαστε από τα στοιχεία γιατί είχαμε υποστεί μετατραυματικό σοκ».

«Να κοιτάμε τα ποσοστά των κομμάτων και όχι τις διαφορές»

«Η διαφορά είναι ένα παράγωγο μέγεθος και όχι το κύριο μέγεθος», τόνισε ο κ. Μάυρος και πρόσθεσε: «Ας υποθέσουμε ότι η διαφορά είναι τέσσερις μονάδες. Είναι άλλο να έχουν τέσσερις μονάδες και τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων να είναι 40 το ένα και 36 το άλλο και είναι άλλες οι τέσσερις μονάδες αν το πρώτο κόμμα έχει 30 και το δεύτερο 26. Είναι τελείως διαφορετικά τα πολιτικά μηνύματα και η χώρα θα είναι σε άλλη φάση με το μεν και σε άλλη με το δε. Αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάμε τα ποσοστά των κομμάτων και όχι τις διαφορές».

Σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσε να προκύψει «κυβέρνηση των ηττημένων» παρότι το απέκλεισε κατηγορηματικά ο κ. Τσίπρας, ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, είπε χαρακτηριστικά «καταρχάς, θα ήθελα να πω ότι οι λέξεις κατηγορηματικά θα πρέπει να αποσυρθούν από το τραπέζι, διότι δεν υπάρχει κατηγορηματικότητα στην πολιτική».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024