Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος 60χρονος για τον θάνατο 51χρονου – Είχε βρεθεί θανάσιμα τραυματισμένος με αλυσοπρίονο
Ο κατηγορούμενος είχε πάρει μαζί του το θύμα για εργασίες παράνομης υλοτομίας σε ορεινή δασική έκταση στην Αρέθουσα Θεσσαλονίκης
Ως δολοφονία αντιμετωπίζεται από τις Αρχές ο θάνατος 51χρονου αλλοδαπού, η σορός του οποίου είχε βρεθεί τον περασμένο Νοέμβριο σε ορεινή δασική έκταση στην Αρέθουσα Θεσσαλονίκης, όπου είχε πάει για εργασίες παράνομης υλοτόμησης.
Ως δράστης κατηγορείται ένας 60χρονος Έλληνας, ο οποίος κλήθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο, ενώ με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση.
Η εξαφάνιση και ο εντοπισμός
Τα ίχνη του 51χρονου, με καταγωγή από την Αλβανία, είχαν χαθεί την 1η Νοεμβρίου οπότε ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Τελικά βρέθηκε σχεδόν μία εβδομάδα αργότερα νεκρός σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.
Από την ιατροδικαστική έρευνα προέκυψε ότι έφερε μεταθανάτιες κακώσεις που προκλήθηκαν από άγρια ζώα κατά το διάστημα που αγνοείτο η τύχη του, ενώ, επιπλέον υπήρχαν ενδείξεις για τραύματα στο αριστερό πόδι από αλυσοπρίονο, γεγονός στο οποίο συνηγορούσαν τα σκισίματα στο παντελόνι του.
Τον είχε πάρει μαζί του
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 60χρονος κατηγορούμενος είχε πάρει μαζί του τον 51χρονο για να τον απασχολήσει στις εργασίες παράνομης υλοτόμησης. Ο ίδιος διατείνονταν στους αστυνομικούς που ανέλαβαν να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου ότι ο αλλοδαπός τραυματίστηκε με αλυσοπρίονο κατά την κοπή ενός δένδρου, ισχυρισμό που επανέλαβε κατά την απολογία του στην ανακρίτρια.
Αυτό όμως που κίνησε τις υποψίες των Αρχών είναι ότι αμέσως μετά το συμβάν δεν ανέφερε τίποτα για τον τραυματισμό του εργάτη, τον οποίο άφησε αβοήθητο στο σημείο και επιπλέον πέταξε στο δρόμο το κινητό τηλέφωνο του παθόντος για να μην καταστεί εφικτός ο εντοπισμός του.
- Όσκαρ 2026: Συγκίνηση στο In Memoriam με την Μπάρμπρα Στρέιζαντ
- Ιράν: Η «παγίδα κλιμάκωσης» του Τραμπ – Λέει ότι νίκησε αλλά ζητά βοήθεια από φίλους και εχθρούς
- Καινοτόμες λύσεις για την ψηφιακή ευημερία: Οι μαθητές και οι μαθήτριες που αξιοποιούν την τεχνολογία ως εργαλείο φροντίδας
- Άρθρο παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Telegraph: Ο κόσμος χρειάζεται μια στρατηγική ναυτιλιακή συμμαχία και τη χρειάζεται τώρα
- Το μήνυμα του Φουρνιέ για το μεγάλο ματς με τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ (pic)
- Η Ισπανία δεν θα πάρει μέρος σε καμία αποστολή στα Στενά του Ορμούζ




