
Ο Λίβυος στρατηγός Χαφτάρ βρίσκεται στην Ρώμη – Είναι πιθανό να συναντήσει την Τζόρτζια Μελόνι
Σύμφωνα με το Ansa, «χάρη σε πρόσφατη συμφωνία του με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ο Χαφτάρ είναι και πάλι ένας από τους καθοριστικούς συνομιλητές στην Λιβύη».
Ο Λίβυος στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ βρίσκεται από χθες, Τετάρτη, στην Ρώμη και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού Τύπου, είναι πιθανό να έχει συνάντηση με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.
Χθες, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, o Χαφτάρ συναντήθηκε με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.
«Από τους καθοριστικούς συνομιλητές στη Λιβύη»
Σύμφωνα με το Ansa, «χάρη σε πρόσφατη συμφωνία του με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ο Χαφτάρ είναι και πάλι ένας από τους καθοριστικούς συνομιλητές στην Λιβύη, παρά το ότι το 2019 εξαπέλυσε επίθεση κατά της Τρίπολης, η οποία απέτυχε και προκάλεσε εμφύλιο πόλεμο που διήρκεσε μήνες».
Στις 28 Ιανουαρίου, η Ιταλίδα πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί την Τρίπολη μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών της κυβέρνησής της, αλλά δεν κατέστη δυνατό να μεταβεί στην Βεγγάζη για συνάντηση με τον στρατηγό Χαφτάρ.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Ρόδος: Γονείς πήραν το άρρωστο βρέφος τους χωρίς έγκριση από το νοσοκομείο – Νοσηλεύεται διασωληνωμένο
- Από πότε θα είναι υποχρεωτικό το κουτί πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο – Τι πρέπει να έχει
- Δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε τη συνεπιμέλεια του κατοικιδίου – Τι ισχύει σε άλλες χώρες
- Γιατί αυτοκτονούν οι διπλάσιοι άνθρωποι στην Κρήτη – Τι λέει καθηγητής Ψυχιατρικής
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς παρά τον τραυματισμό του Γουεμπανιάμα – Νέο τριπλ-νταμπλ του Γιόκιτς
- Φλόριντα: Τραυματίστηκε ο ράπερ Offset από πυροβολισμούς σε καζίνο





