![Fraport: Πώς άνοιξε η σεζόν, πόσα charter προσγειώθηκαν στα νησιά [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/04/fraport.jpg)
Fraport: Πώς άνοιξε η σεζόν, πόσα charter προσγειώθηκαν στα νησιά [πίνακες]
Ποια αεροδρόμια πρωταγωνιστούν
Ποδαρικό με το… δεξί κάνει η νέα τουριστική χρονιά με τα πρώτα στοιχεία που δημοσιεύονται για την κίνηση στα αεροδρόμια να προοιωνίζονται μια πολύ καλή χρονιά.
Η εικόνα που κατέγραψαν τον Μάρτιος τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος) είναι καλύτερη σε σχέση με το 2019, με τις πρώτες πτήσεις charter να ανοίγουν την αυλαία της τουριστικής σεζόν.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport, η επιβατική κίνηση σημείωσε άνοδο 2,5% σε σχέση με τα προ πανδημίας νούμερα, με πάνω από 731 χιλιάδες τουρίστες να ταξιδεύουν στους 14 προορισμούς της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.
Τον ρυθμό της ανόδου δίνει η διεθνής κίνηση, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο 14,1% σε σχέση με το 2019, που έχει τεθεί ως έτος αναφοράς των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού. Στον αντίποδα η κίνηση εσωτερικού καταγράφει πτώση 4%. Σε σχέση με πέρυσι η επιβατική κίνηση σημείωσε άνοδο 32,9%, με την κίνηση εσωτερικού να ενισχύεται κατά 32,1% και την διεθνή κατά 34%.
Οι top προορισμοί
Σε 10 από τα 14 αεροδρόμια καταγράφεται σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2019, με την Κέρκυρα, τα Χανιά, τη Σκιάθο και τη Ρόδο να κρατούν τα ηνία με άνοδο που υπερβαίνει το 30%.
Στον αντίποδα πτώση σημειώνεται σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη και Μυτιλήνη.
Αυξημένες πτήσεις
Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πτήσεων , καταγράφεται αύξηση κατά 2,6% σε σχέση με το 2019, με τις πτήσεις εξωτερικού να σημειώνουν άνοδο 10,2% και τις πτήσεις εσωτερικού να υποχωρούν οριακά κατά 0,5%.


- Λετονία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός – Πώς τα ουκρανικά drones προκάλεσαν πολιτική κρίση
- Politico: Το ρωσικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που επιτρέπει στον Πούτιν να εισβάλλει σε ξένες χώρες – Διεθνής ανησυχία
- Πάνος Πανόπουλος: Πέθανε ο ηθοποιός της σειράς «Της Ελλάδος τα παιδιά»
- Αρνητικός στον χανταϊό ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου που βρίσκεται σε καραντίνα στο «Αττικόν»
- Κέρκυρα: Συνελήφθη 54χρονη που μαχαίρωσε τον σύντροφό της
- Το… Final-4 στη φανέλα του Ολυμπιακού (pics)

