Γιάνης Βαρουφάκης: «Έχω χαραγμένο το πρόσωπο αυτού που με τραυμάτισε και δεν ήταν 17χρονος»
Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξέφρασε τη σιγουριά του πως ο δράστης της επίθεσης εναντίον του δεν ήταν 17 χρονών
Την βεβαιότητά του πως ο δράστης της επίθεσης εναντίον του, που σημειώθηκε στα Εξάρχεια, δεν ήταν 17 χρονών αλλά τουλάχιστον 25, και μάλιστα «εξασκημένος στη χειρουργική βία» εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 μιλώντας στον Realfm 97.8 δήλωσε μεταξύ άλλων πως ελπίζει σήμερα να καταθέσει στον ανακριτή και θα μιλήσει όταν τοποθετηθεί η Δικαιοσύνη.
«Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα και ο καθένας μιλάει όσο εξελίσσεται η διαδικασία είναι μεγάλο πλήγμα για την Δικαιοσύνη» σημείωσε ο ίδιος.
«Δεν θα υποκαταστήσω εγώ τους ανακριτές»
«Ήταν 6-7 άτομα και είδα ποιος με τραυμάτισε. Έχω χαραγμένο το πρόσωπό του μέσα στο μυαλό μου και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν ήταν 17χρονος, ήταν τουλάχιστον 25χρονος και μάλιστα εξασκημένος στην χειρουργική βία. Δεν θα υποκαταστήσω εγώ τους ανακριτές ή όπως κάνει ο κ. Θεοδωρικάκος που βγαίνει και λέει πως τα έλυσε όλα μόνος του και γίνεται και εισαγγελέας και δικαστής και ένορκος και ανακριτής. Εγώ θα παραμείνω πιστός στην διαδικασία την θεσμοθετημένη» προσέθεσε.
Είπε πως θα περιμένει να δει την δικογραφία και ύστερα θα τοποθετηθεί, ενώ ευχαρίστησε τους υγειονομικούς στον Ευαγγελισμό, οι οποίοι όπως υπογράμμισε «αξίζουν όχι συγχαρητήρια, αλλά στήριξη».
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)


























![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442