Χρυσή Τζένγκο στη Λεϊρία!
Η Ελίνα Τζένγκο με καλύτερη βολή στα 63.65μ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων, στη Λεϊρία.
Εντυπωσιακή η Ελίνα Τζένγκο, ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2023. Η 21χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης, επιβεβαίωσε πως βρίσκεται στην ελίτ του ακοντισμού παγκοσμίως.
Η Ελίνα Τζένγκο έστειλε το ακόντιο στα 63.65μ. κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό χειμερινό κύπελλο ρίψεων στη Λεϊρία, σε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο 2023 για την πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Η νεαρή αθλήτρια ξεκίνησε… μαγκωμένη τις προσπάθειες με την πρώτη της βολή στα 53.74μ. Η δεύτερη ήταν στα 61.28μ που της έδωσε και σημαντική ψυχολογία.
Ακολούθησαν κατά σειρά βολές στα 57.30 (3η), άκυρη (4η), 58.36 (5η), με την 6η βολή να είναι και η καθοριστική στα 63.65 μέτρα. Μια βολή που αποτελεί την δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτή της Λευκορωσίδας Χαλάντοβιτς με βολή στα 63.84μ.
Δεύτερη πίσω από τη νικήτρια Τζένγκο, ήταν η Βουτσένοβιτς (60.56μ), ενώ στην Τρίτη θέση ήταν η μεγάλη αντίπαλος της Ελληνίδας, Βιλάγκος με βολή στα 59.83μ
- Πτώση ελικοπτέρου εναέριου-ασθενοφόρου στη Λιβύη με δύο Ρώσους πιλότους και τρεις ντόπιους [Λιβύη]
- Σουδάν: Οι φρικαλεότητες της Ελ Φάσερ επαναλαμβάνονται στην Κορντοφάν, καταγγέλλει ο ΟΗΕ
- Βενεζουέλα: Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τη γενική αμνηστία
- Δυτική Οχθη: Η Βρετανία καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για επέκταση του ελέγχου
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Κερασάκι στην τούρτα είναι ο Παναγόπουλος;
- Γεραπετρίτης και Μπαμπινιώτης συζητούν για την ελληνική γλώσσα: Δημοκρατία, Διάλογος και Συναίνεση



