Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία, επάνω, Δημήτρης Παπαμήτσος/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Eurokinissi) κατά την παρέμβασή του στο Μεταναστευτικό στην άτυπη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες υπογράμμισε τη σημασία αντιμετώπισης των παράνομων δικτύων διακινητών, μνημονεύοντας το πρόσφατο τραγικό περιστατικό ανοικτά της Λέρου.

Κονδύλια από τα Ταμεία Συνοχής

Τόνισε ακόμη ότι οι εθελοντικές επανεγκαταστάσεις δεν είναι αποτελεσματικές, και υπογράμμισε την ανάγκη μεγαλύτερης χρηματοδοτικής βοήθειας στις χώρες πρώτης γραμμής μέσω της παροχής ευελιξιών στα Ταμεία ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν για το Μεταναστευτικό και κονδύλια από τα Ταμεία Συνοχής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Συναντήσεις με Μακρόν…

Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης το βράδυ χθες Πέμπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν ζητήματα που αφορούν στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καθώς και διμερή θέματα με αιχμή τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας.

…και Ζελένσκι

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, μαζί με άλλους ηγέτες, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας και της Ευρώπης στον αγώνα της Ουκρανίας για την προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας και υπογράμμισε τη στήριξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας.

Στη συνάντηση με τον oυκρανό πρόεδρο μετείχαν ακόμη ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, ο καγκελάριος της Αυστρίας και οι πρωθυπουργοί της Κροατίας, της Σλοβενίας και της Ουγγαρίας.