
Αναδεικνύεται το οικοσύστημα του Αχέροντα από τον Δήμο Πάργας και τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α
Ο Δήμος Πάργας ξεκίνησε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, με στόχο να αναδειχθεί περαιτέρω το οικοσύστημα του Αχέροντα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας αποφάσισε την παραχώρηση του Κέντρου Ενημέρωσης Αμμουδιάς άνευ ανταλλάγματος για 15 χρόνια στο Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.).
Στόχος της ενέργειας αυτής είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του κέντρου, ώστε αυτό να αποτελέσει την βάση για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής και κυρίως του υδροβιότοπου που εκτείνεται από τις εκβολές του Αχέροντα στην Αμμουδιά, την Βαλανιδορράχη, το Μεσοπόταμο με το Νεκρομαντείο, το Καστρί με την Πανδοσία και καταλήγει στις πηγές στον Βουβοπόταμο.
Το Κέντρο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναβαθμιστεί και θα είναι επισκέψιμο παρέχοντας εκπαιδευτικά προγράμματα που θα προβάλλουν το οικοσύστημα και θα ενισχύσουν σε συνδυασμό με άλλες δράσεις που ήδη είναι σε εξέλιξη, εναλλακτικές μορφές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Πάργας
- Σαλαμίνα: Περιπολικό παρέσυρε 12χρονη έξω από σχολείο τραυματίζοντάς την σοβαρά στο πόδι
- Γαστούνη: Οκτώ προσαγωγές για τον εμπρησμό του μαγαζιού του περιπτερά που είχε ξυλοκοπηθεί
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (6/5): Πού θα δείτε το Game 3, Παναθηναϊκός-Βαλένθια και τον ημιτελικό Μπάγερν-Παρί Σεν Ζερμέν
- Βραβεία Βιβλίου Public 2026
- ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ: Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση & Σίγουρη Επιτυχία για Κάθε Μαθητή
- Μάθιου Πέρι: Τα μυστικά των Friends και η κληρονομιά του Τσάντλερ στο σφυρί


