Μεγάλη αισθητική και λειτουργική παρέμβαση, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την πλακόστρωση περίπου 10.000 τ.μ. οδών και την υπογειοποίηση του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, επιχειρείται στο Δήμο Πάργας.

Με την αποδοχή χρηματοδότησης της πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Πάργας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ύψους 1.468.000€, επιδιώκεται η ποιοτική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Πάργας.

Στόχος της πρότασης είναι να διαμορφωθούν κατάλληλα τα γραφικά στενά και σοκάκια της παραλίας και της ευρύτερης περιοχής του Ενετικού Κάστρου, καθώς και ο  δρόμος που οδηγεί από το κέντρο προς την παραλία του Βάλτου, με την πλακόστρωση περίπου 10.000 τ.μ. οδών, την υπογειοποίηση του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ και συνδέσεις με το δίκτυο βιολογικού καθαρισμού.

Πρόκειται για μια παρέμβαση μεγάλης κλίμακας για τα δεδομένα του Δήμου Πάργας, που αφορά τόσο το αισθητικό όσο και το λειτουργικό κομμάτι της πόλης.

πηγή φώτο: fb δήμου Πάργας

Να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα στο Δήμο ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που αφορά  την πρόταση του ύψους 1.493.000 € που έχει ενταχθεί  στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτης» για την υλοποίηση συστημάτων Smart Cities.

Στην υλοποίηση της δράσης συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πυρανίχνευσης για τα δάση, συστήματα ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας, έξυπνος φωτισμός, εφαρμογές για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την προβολή του τουριστικού – πολιτιστικού αποθέματος, καθώς  και η ψηφιοποίηση των αρχείων του Δήμου Πάργας.

Τέλος, σύντομα αναμένεται να αντικατασταθεί ο οδοφωτισμός στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου αφού ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr