Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Apple: «Αναβάλλεται επ’ αόριστον» το σχέδιο για γυαλιά AR

Apple: «Αναβάλλεται επ’ αόριστον» το σχέδιο για γυαλιά AR

Το όραμα της εταιρείας απαιτεί τεχνολογία που δείχνει να απέχει πολλά ακόμα χρόνια στο μέλλον.

Λόγω των μεγάλων τεχνικών προκλήσεων η Apple αναγκάζεται να αναβάλει επ’ αόριστον το σχέδιο για ελαφρά γυαλιά όρασης με λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας, γράφει την Τετάρτη το Bloomberg News.

Παρόλα αυτά η εταιρεία θα λανσάρει φέτος μια πιο ογκώδη μάσκα εικονικής πραγματικότητας, με την ελπίδα να ανταγωνιστεί τη φθηνότερη πρόταση της Meta.

Τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR) θα πρόβαλλαν πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του χρήστη χωρίς να τον εμποδίζουν να βλέπει τον έξω κόσμο.

Η Apple θεωρεί ότι ελαφρά γυαλιά AR, αρκετά ελαφρά ώστε να φοριούνται όλη μέρα, θα μπορούσαν μια μέρα να αντικαταστήσουν τα κινητά τηλέφωνα, επιτρέποντας στο χρήστη να δέχεται και να πραγματοποιεί κλήσεις, να βλέπει χάρτες στο οπτικό του πεδίο, ή ακόμα και να τραβά φωτογραφίες απευθείας από τα γυαλιά.

Δεδομένου όμως ότι μια τέτοια συσκευή θα απαιτούσε μεγάλη μπαταρία, κάμερες, επεξεργαστές και άλλα εξαρτήματα, τα γυαλιά που οραματίζεται η Apple δείχνουν να βρίσκονται πολύ μακριά στο μέλλον –κάποιοι μάλιστα πιστεύουν πως δεν θα έρθουν ποτέ.

Για την ώρα η Meta προηγείται στην κούρσα της εικονικής πραγματικότητας με το σετ Oculus (Meta)

Η Apple θα συνεχίσει να πειραματίζεται με ελαφρά γυαλιά AR, για την ώρα όμως θα περιοριστεί στις μάσκες μεικτής πραγματικότητας (MR), οι οποίες χρησιμοποιούν οθόνες για να προβάλλουν περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας (VR) και λειτουργίες AR.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρώτη μάσκα MR της Apple θα κάνει ντεμπούτο φέτος με τιμή γύρω στα 3.000 δολάρια, δυο φορές πάνω σε σχέση με τη μάσκα Oculus της Meta που τιμάται στα 1.500 δολάρια.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το The Information, η μπαταρία της μάσκας δεν θα είναι ενσωματωμένη στη συσκευή, για λόγους βάρους και ασφάλειας, αλλά θα συνδέεται με εξωτερικό καλώδιο. Ακόμα κι έτσι όμως θα επαρκεί για μόνο δύο ώρες χρήσης.

Η συσκευή θα είναι ακριβή επειδή ενσωματώνει οθόνες υψηλής ανάλυσης, περισσότερες από δέκα κάμερες, αισθητήρες που παρακολουθούν πού κοιτάζει ο χρήστης, επεξεργαστή M2 που χρησιμοποιείται και στους υπολογιστές Mac και ξεχωριστό επεξεργαστή για τα γραφικά AR και VR.

Για το 2024 ή το 2025 προγραμματίζεται η παρουσίαση μιας φθηνότερης βερσιόν που θα βασίζεται σε τσιπ των iPhone αντί στους ακριβότερους επεξεργαστές M2, γράφει το Bloomberg.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024