Βενέδικτος: Φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην Πάπα απέτισαν Αντόνιο Γκουτέρες και βασιλιάς Κάρολος
Ο πρώην Πάπας Βενέδικτος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών.
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του πρώην Πάπα Βενέδικτου XVI, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 95 ετών, εξαίροντας με μια δήλωση την «επίμονη δέσμευσή του για τη μη βία και την ειρήνη».
«Οι ισχυρές εκκλήσεις του για αλληλεγγύη με τους περιθωριοποιημένους ανθρώπους παντού και οι προτροπές του να μειωθεί το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι πιο επίκαιρες από ποτέ», τόνισε ο επικεφαλής του ΟΗΕ.
«Βαθιά θλίψη»
Από την πλευρά του, ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολος Γ΄χαιρέτισε σήμερα τις «συνεχείς προσπάθειες» του Πάπα Βενέδικτου XVI για ειρήνη και προσέγγιση μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών, λέγοντας ότι πληροφορήθηκε για την είδηση του θανάτου του με «βαθιά θλίψη».
«Θυμάμαι επίσης τις συνεχείς προσπάθειές του για την προώθηση της ειρήνης και της καλής θέλησης μεταξύ όλων των λαών και για την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ της παγκόσμιας Αγγλικανικής κοινότητας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας», είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βουλή ΗΠΑ: Θυελλώδης συνεδρίαση κατά την ακρόαση των επικεφαλής των υπηρεσιών για τη μετανάστευση
- Ουκρανία: 4 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο
- Σκάνδαλο Επσταϊν: Μια κατάθεση του 2006 αποκαλύπτει ότι ο Τραμπ γνώριζε για τα εγκλήματα του πρώην φίλου του
- Πορτογαλία: Παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών υπό το βάρος των επικρίσεων έπειτα από τη φονική κακοκαιρία
- Ισραήλ: Αποβίβασαν δημοσιογράφο από το αεροσκάφος του Νετανιάχου για «να ελέγξουν τις επαφές του»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ανοίγει παράθυρο σε πυρηνικά όπλα


