Διαψεύδει ο δικηγόρος της κ. Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τα όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τη φερόμενη κατάθεση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στις αρχές. Ο ιταλικός και βελγικός Τύπος έγραψε σήμερα πως η Εύα Καϊλή παραδέχθηκε ότι γνώριζε για το κύκλωμα με τις μίζες στο οποίο κατηγορείται ότι συμμετέχει ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, αλλά και ότι η ίδια ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τη βαλίτσα με τα μετρητά.

Ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι η κ. Καϊλή ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ή ότι συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της. Σημείωσε ακόμα ότι η εντολέας του δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα και πρόσθεσε ότι ουδέποτε στη ζωή της έχει δωροδοκηθεί.

Στα άδυτα της Fight Impunity: Η ΜΚΟ που βρέθηκε στο επίκεντρο του Qatargate – Πώς στήθηκε η «βιτρίνα»

Τι αναφέρει ο ιταλικός Τύπος

Η ιταλική La Repubblica εκτός από τα παραπάνω, έγραψε ακόμα ότι η Εύα Καϊλή μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι και δύο Ευρωβουλευτές για την έρευνα που είχε ξεκινήσει γύρω από το Qatargate.

Μάλιστα, η εφημερίδα εξηγεί ότι αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίστηκε η σύλληψη της κ. Καϊλή, η οποία αρχικά δεν είχε προγραμματιστεί.

Ακόμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της La Repubblica, η επ’ αυτοφώρω μορφή του εγκλήματος, δηλαδή ή εύρεση των χαρτονομισμάτων στο σπίτι και η προσπάθεια αλλοίωσης των αποδεικτικών στοιχείων, δηλαδή η «απόδραση» του πατέρα της και η ειδοποίηση τριών ατόμων για την έρευνα, έπεισαν τους Βέλγους να την συλλάβουν.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή θα προσέλθει ενώπιων των βελγικών αρχών την Πέμπτη, οι οποίες θα αποφασίσουν εάν η ευρωβουλευτής θα παραμείνει στο σωφρονιστικό κατάστημα ή θα αποφυλακιστεί υπό όρους.