Avatar: Εκθαμβωτικά υποβρύχια εφέ, ευφάνταστη σκηνογραφία και περιπέτεια
Η ταινία επιστημονικής φαντασίας «Avatar the way of water» αναμένεται να κορυφώσει το ενδιαφέρον του κινηματογραφόφιλου κοινού. Ο Τζέικ Σάλι ζει μια ήσυχη ζωή στην Πανδώρα με τη Νεϊτίρι και τα τέσσερα παιδιά τους. Μέχρι που οι Άνθρωποι του Ουρανού επιστρέφουν για να πάρουν εκδίκηση.
Το «Avatar: The Way of Water» έχει περισσότερη οικολογική συνείδηση ενώ χρονικά μας βρίσκει αρκετά χρόνια αργότερα από το πρώτο μέρος, όταν οι πρωταγωνιστές έχουν κάνει τη δική τους οικογένεια και οι απόγονοι έρχονται αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον έχει δημιουργήσει μια ταινία με πολλή φαντασία, δράση, καταπληκτικά οπτικά και ηχητικά εφέ, που σίγουρα θα ταξιδέψει τους θεατές.
Μια δεκαετία σχεδόν μετά από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, η δεύτερη ταινία “Avatar: The Way of Water” ξεκινά να μας αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Sully (του Jake, της Neytiri και των παιδιών τους), τα προβλήματά τους, τους αγώνες που κάνουν να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που βιώνουν.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.