Παρεμβάσεις για συγκεκριμένες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» της Λαμίας με θέματα την παρουσίαση του νέου προγράμματος: «Ε.Π. Στερεά Ελλάδα 2021-2027», αλλά και την ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του τρέχοντος προγράμματος: «ΕΠ Στερεά Ελλάδα 2014- 2020».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός προανήγγειλε τη βούληση της Περιφερειακής Αρχής για να αναπτυχθεί:

  1. Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.
  2. Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Σπερχειού Ποταμού, με δράσεις: αντιπλημμυρικής θωράκισης, βελτίωσης της άρδευσης, περιβαλλοντικής – φυσιολατρικής – τουριστικής ανάδειξης και στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής της ευρύτερης παρόχθιας περιοχής.
  3. Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση βόρειας Εύβοιας. Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός αναφέρθηκε και σε εμβληματικές δράσεις που εξελίσσονται ήδη, όπως η ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και σε νέες που θα χρηματοδοτηθούν από το “ΕΠ Στερεά Ελλάδα 2021-2027”, όπως η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, για την οποία εξασφαλίζεται χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Θέλουμε ο Σπερχειός και τα βουνά μας να γίνουν πηγές ζωής, αλλά και εισοδήματος. Με αυτή τη στόχευση, ανακοινώσαμε σήμερα την υλοποίηση νέων Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Σπερχειού, Ορεινών – Μειονεκτικών περιοχών, αλλά και της βόρειας Εύβοιας.

Επιδίωξή μας, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, αλλά κυρίως να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας».