Σύνταγμα: Πορεία υγειονομικών κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ
Πλήθος φορέων, σωματείων, συλλογικοτήτων, φοιτητικοί σύλλογοι ζήτησαν δωρεάν Υγεία για όλους και όλες ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά και της ΑΔΕΔΥ.
Δυναμική διαμαρτυρία σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο, που κατεδαφίζει τη δευτεροβάθμια περίθαλψη ωφελώντας τους μεγάλους επιχειρηματίες της Υγείας και καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς αλλά και στους ασθενείς, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.
Διαδηλωτές όλων των ηλικιών ζητούν να μην ψηφιστεί το απαράδεκτο σχέδιο νόμου και τα άρθρα, που θεσπίζουν τη μερική απασχόληση και την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις. Ομιλίες εργαζομένων στο ΕΣΥ κατέδειξαν όλες τις πτυχές του νομοθετήματος, που ήρθε σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων και φτωχοποίησης του ελληνικού λαού.
Πλήθος φορέων, σωματείων, συλλογικοτήτων, φοιτητικοί σύλλογοι ζήτησαν δωρεάν Υγεία για όλους και όλες ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά και της ΑΔΕΔΥ.
«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ», «Όχι στα νοσοκομεία επιχειρήσεις», «όχι στο πλιάτσικο στις τσέπες» γράφουν μεταξύ άλλων τα πανό των εργαζομένων, που απαίτησαν επίσης μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προσλήψεις προσωπικού, αυξήσεις μισθών και χρηματοδότηση για το υποβαθμισμένο σύστημα Υγείας.
Δείτε φωτογραφίες:

- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)























![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442