Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ότι μετατρέπει ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό «σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς».

Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και το ΕΣΥ.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας «αποτέλεσε μία από τις εμβληματικότερες μεταρρυθμίσεις με την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ, γιατί έσπασε τις κοινωνικές ανισότητες, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε όλους τους πολίτες».

Διαβάστε επίσης: Aλέξης Τσίπρας: «Ανοίγετε τις πόρτες των νοσοκομείων στους κερδοσκόπους της υγείας και τους εμπόρους της ζωής»

Και υπογράμμισε πως, μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση και την πανδημία, «αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, να δώσει κίνητρα για την αρτιότερη στελέχωσή του, αλλά και να κατευθύνει γενναίους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης στην Υγεία, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, επιλέγει να φέρει ένα νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνούμε κάθετα, γιατί αποδιαρθρώνει πλήρως το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Το ν/σ μετατρέπει ένα δημόσιο αγαθό σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς»

Καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών και μετατρέπει ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό «σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά πως όλα αυτά γίνονται την ώρα που, μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ανατιμήσεων και πληθωρισμού, οι Έλληνες πολίτες «καταβάλλουν τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία πανευρωπαϊκά, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία».

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ξεκάθαρα με κάθε ευκαιρία ότι «προτεραιότητά της είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων, μικρών και μεγάλων, ακόμη και εις βάρος της ευημερίας των πολιτών», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr