Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζέρι Λι Λιούις παντρεύτηκε την 13χρονη ξαδέρφη του που πίστευε στον Άγιο Βασίλη

Ο Τζέρι Λι Λιούις παντρεύτηκε την 13χρονη ξαδέρφη του που πίστευε στον Άγιο Βασίλη

Το έτος ήταν το 1957 και, φυσικά, ήταν μια διαφορετική εποχή. Αλλά ο κόσμος δεν έβλεπε με καθόλου καλό μάτι το γάμο –και δικαίως. Η τρίτη γυναίκα του Τζέρι Λι ήταν ένα παιδί στο κάτω κάτω.

Ο Τζέρι Λι Λούις πέθανε αυτή την εβδομάδα σε ηλικία 87 ετών με το κοινό να μνημονεύει τα τραγούδια του, τα οποία χάραξαν τη δική τους πορεία στις απαρχές του ροκ εν ρολ.  Όμως η ζωή του μουσικού σταρ είχε και σκοτεινά σημεία πέρα από τον θαυμασμό και τις επευφημίες.

Ο Τζέρι Λι παντρεύτηκε επτά φορές στη ζωή του αλλά σε ένα αξιοπερίεργο ζευγάρωμα, η τρίτη του γυναίκα ήταν στην πραγματικότητα η ξαδέλφη του, η Μάιρα Γκέιλ Μπράουν.

Ήταν μόλις 13 ετών όταν οι δυο τους δέθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Ο Τζέρι Λι ήταν 22 ετών.

Το έτος ήταν το 1957 και, φυσικά, ήταν μια διαφορετική εποχή. Αλλά ο κόσμος δεν έβλεπε με καθόλου καλό μάτι το γάμο –και δικαίως. Η Τρίτη γυναίκα του Τζέρι Λι ήταν ένα παιδί στο κάτω κάτω που πίστευε ακόμα στον Άγιο Βασίλη. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και καίριες.

Αφού παντρεύτηκαν, μετακόμισαν στους γονείς της συζύγου του. Στη συνέχεια, πήγαν μαζί στην πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία του σταρ, όπου ο Τζέρι Λι έλεγε συστηματικά ψέματα για την ηλικία της συζύγου του στους Βρετανούς δημοσιογράφους. Ισχυριζόταν ότι ήταν 15 ετών. Δεν άργησε να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Ο Τζέρι Λι προφανώς δεν καταλάβαινε γιατί ο κόσμος ήταν τόσο αναστατωμένος. Αλλά οι θαυμαστές άρχισαν να μποϊκοτάρουν τις συναυλίες και τη μουσική του. Επίσης, μπήκε στη μαύρη λίστα της μουσικής. Η αμοιβή του για τις εμφανίσεις του έπεσε από τα 10 χιλιάδες δολάρια στα θλιβερά 250 δολάρια. Πολλοί είπαν ότι είχε καταστρέψει την καριέρα του.

Οι δυο τους ήταν παντρεμένοι για 13 χρόνια και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Στιβ και τη Φοίβη. Οι δρόμοι τους χώρισαν το 1970 και δεν ήταν ένας φιλικός χωρισμός. Η Μάιρα κατέθεσε αγωγή για μοιχεία και κακοποίηση, υποστηρίζοντας ότι είχε υποστεί «κάθε είδους σωματική και ψυχική κακοποίηση που μπορεί να φανταστεί κανείς» από τον σύζυγό της.

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Ο γάμος αυτός ήταν ο τρίτος του Τζέρι Λι αλλά δεν θα ήταν ο τελευταίος του. Παντρεύτηκε άλλες τέσσερις φορές στη ζωή του. Ο τελευταίος του γάμος ήταν με την Τζούντιθ Λούις, την πρώην σύζυγο του αδελφού της Μάιρα.

Όποια και αν είναι η γνώμη μας για την προσωπική ή επαγγελματική ζωή του Τζέρι Λι Λούις, είναι δύσκολο να κοιτάξουμε την ιστορία του και να μην ανατριχιάσουμε με τον παραλογισμό του τρίτου του γάμου. Παρ’ όλα αυτά, ενώ πολλοί δεν άκουσαν ποτέ ξανά τα τραγούδια του και τον αποκαλούσαν «λωποδύτη» και πολλά ακόμα χειρότερα, εκείνος διατήρησε την ιδιότητά του ως θεός του ροκ εν ρολ. Εισήχθη στο Rock N’ Roll Hall of Fame και, λίγες μέρες πριν από το θάνατό του, στο Country Music Hall of Fame.

Αυτό δείχνει πόσο οι ισχυροί άνδρες μπορούν να ξεφύγουν σχεδόν από τα πάντα, ακόμα και αν παντρευτούν ένα παιδί μόλις 13 ετών.

Photo: YouTube

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024