Σουβλάκι: Τείνει να γίνει είδος πολυτελείας – Πόσο αυξήθηκε η τιμή σε έναν χρόνο
Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες όπως στο κρέας, στο λάδι αλλά και στα υλικά της συσκευασίας συμπαρασύρουν προς τα πάνω τις τιμές
Πολλά είδη διατροφής έχει συμπαρασύρει το κύμα της ακρίβειας, αυτό που προκαλεί ωστόσο τη μεγαλύτερη αίσθηση, είναι το σουβλάκι.
Κι αυτό γιατί το αγαπημένο -και φθηνό κάποτε- φαγητό των Ελλήνων έχει σταματήσει να είναι τόσο προσιτό όσο ήταν παλαιότερα, όπως τονίζουν επιχειρηματίες.
- Διαβάστε επίσης: Σουβλάκι: Ένα έδεσμα με ιστορία αιώνων
Το σουβλάκι τείνει να γίνει… είδος πολυτελείας, με την τιμή του να έχει εκτοξευθεί ραγδαία μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.
Κι αυτό γιατί:
- Η τιμή στο καλαμάκι χοιρινό το 2021 δεν ξεπερνούσε το 1,8 ευρώ
- Φέτος η τιμή για το καλαμάκι χοιρινό έχει φτάσει ως και τα 2,20 ευρώ
- Η τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι πέρυσι έφτανε μέχρι τα 2,6 ευρώ
- Φέτος, όμως, η τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι ως και τα 3,30 ευρώ
Στην επαρχία, βέβαια, υπάρχουν αρκετοί που πωλούν το τυλιχτό σουβλάκι ακόμη πιο ακριβά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1.
Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες όπως στο κρέας, στο λάδι αλλά και στα υλικά της συσκευασίας συμπαρασύρουν προς τα πάνω τις τιμές.
«Φανταστείτε ότι δεν έχουμε καθόλου καταλόγους διανομής, διότι δεν ξέρουμε αν τον επόμενο μήνα οι τιμές θα είναι οι ίδιες» αναφέρει στον ΑΝΤ1 ο Αναστάσιος Μοναστηριώτης που διατηρεί σουβλατζίδικο στην Αθήνα.
- Οι Ναζί του Bauhaus: Oι συνεργάτες και οι χειρότεροι μεταξύ των πρωτοπόρων του ντιζάιν
- Τέλος οι εορτές, πίσω στη μάχη της ευρωκάλπης – Οι στόχοι και τα ζητούμενα των κομμάτων
- Όλη η Άστον Βίλα πάνω στον Μαρτίνες για το μεγάλο ματς της Πέμπτης
- Ουκρανοί στο εξωτερικό κατακεραυνώνουν τον Ζελένσκι – «Δεν τον εμπιστευόμαστε, δεν θα πολεμήσουμε γι’ αυτόν»
- Σημίτης: Η απώλεια του Φοίβου Ιωαννίδη αφήνει ένα κενό ποιότητας στο πολιτικό προσωπικό
- Φοιτητές κατέλαβαν το πανεπιστήμιο της Γάνδης – Ποια τα αιτήματα τους