ΕΕ: Υπό συζήτηση η εμπλοκή του Ιράν στην Ουκρανία και η πιθανότητα ειδικού δικαστηρίου για τη Μόσχα
Με τα εγκλήματα επιθετικότητας που έχουν διαπραχθεί στην Ουκρανία μπορεί να ασχοληθεί μόνο ένα ξεχωριστό δικαστήριο, υπογράμμισε η Εσθονή πρωθυπουργός.
Το πώς θα αντιμετωπίσει το Ιράν αναφορικά με τη στήριξή του στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας πρόκειται να συζητήσει σήμερα το ευρωπαϊκό μπλοκ, δήλωσε η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλας προσερχόμενη στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου της ΕΕ.
«Συμφωνήσαμε σε κυρώσεις σε βάρος του Ιράν γιατί συμμετέχουν στον πόλεμο (…) Θα συζητήσουμε σήμερα για το Ιράν και θα συζητήσουμε και για την Κίνα και τις εξελίξεις εκεί» διευκρίνισε.
Παράλληλα θα μελετηθεί και η πιθανότητα θέσπισης ενός ειδικού δικαστηρίου προκειμένου να κριθεί η επιθετικότητα της Μόσχας.
«Πρέπει οπωσδήποτε να συζητήσουμε την νομική απάντηση στα εγκλήματα επιθετικότητας που έχουν διαπραχθεί στην Ουκρανία (…) θέμα με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί μόνο ένα ξεχωριστό δικαστήριο» υπογράμμισε η Κάλας.
- Νορβηγία: Το σκάνδαλο Έπσταϊν θα διερευνηθεί από κοινοβουλευτική επιτροπή
- Νέο εργαλείο επιτρέπει να διαγράψετε ανεπιθύμητες φωτογραφίες από το Google Search
- Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Γλίτωσαν την ήττα στο 90+6′ οι «κόκκινοι διάβολοι»
- Ποιος θα αντικαταστήσει τον Ερντογάν στην ηγεσία του AKP;
- Τσέλσι – Λιντς 2-2: Ισοπαλία σοκ για τους «μπλε» (2-2) – Μία ακόμη ήττα για την Τότεναμ (1-2)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]



