Θάνος Πλεύρης: Διαγράφεται το πρόστιμο στους πολίτες άνω των 60 ετών που εμβολιάστηκαν
Θα γίνει επανεξέταση και στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.
Σβήνονται τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστος άνω των 60 ετών όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος πρόσθεσε πως θα επανεξεταστεί και το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών.
Ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι το 80% των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού κι έτσι τα πρόστιμα τους θα σβηστούν. Σχετικά με τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι τα πρόστιμα θα σβηστούν, ενώ επισήμανε πως αν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί κριθούν ακατάλληλοι να επιστρέψουν στο ΕΣΥ, τότε αυτό θα επανεκτιμηθεί πάλι το 2023.
Σχετικά με την αναμονή χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία», ο υπουργός ανέφερε πως από το νοσοκομείο κάλεσε όλους τους πολίτες που βρίσκονταν στη λίστα και αυτή τη στιγμή η πραγματική λίστα είναι στα 1.400 άτομα. Επιπλέον ανέφερε πως στο νοσοκομείο έχουν ήδη μεταφερθεί δύο αναισθησιολόγους προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.
Πιλοτικά μέχρι το τέλος του χρόνου ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού
Σχετικά με τον προσωπικό γιατρό, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως η λειτουργία του θεσμού είναι πιλοτική ως το τέλος του χρόνου.
«Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν τα ραντεβού. Περίπου 75.000 επισκέφτηκαν το γιατρό του. Είναι δυναμικό το σύστημα, περιμένουμε ακόμη 1.000 γιατρούς ώστε να μπει σε μία ροή η διαδικασία», ανέφερε.
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία
- Βαθμολογία UEFA: Καλή συγκομιδή για την Ελλάδα, αλλά και χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την Τσεχία
- Αμερικανοί πολιτικοί ζητούν από Ισραήλ, ΗΠΑ να ερευνήσουν τον βομβαρδισμό εναντίον δημοσιογράφων στον Λίβανο


