Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η πρόταση της Κομισιόν

Μητσοτάκης για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η πρόταση της Κομισιόν

«Η πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλας φον ντερ Λάϊεν να εξεταστεί το ανώτατο όριο τιμών στο TTF ως έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση»

Σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση της προέδρου της Κομισιόν για προσωρινό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Σημαντικό βήμα ως έκτακτο μέτρο

«Η πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλας φον ντερ Λάϊεν να εξεταστεί το ανώτατο όριο τιμών στο TTF (σ.σ. πλατφόρμα συναλλαγών που λειτουργεί στα πλαίσια του χρηματιστηρίου ενέργειας του Άμστερνταμ) ως έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» έγραψε στ’ αγγλικά στο twitter o πρωθυπουργός.

«Προσβλέπουμε στις συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το σχεδιασμό ενός ανώτατου ορίου που θα διασφαλίζει την προσφορά, θα διατηρεί λογικές τις τιμές και την εσωτερική αγορά. Ήρθε η ώρα να στηρίξουμε δραστικά τους πολίτες μας ενάντια στην απειλητική εργαλειοποίηση της ενέργειας από τη Ρωσία» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Οικονόμου: Δικαίωση του πρωθυπουργού

«Η επιστολή της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δικαιώνει τις πρωτοβουλίες και την επιμονή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την πρόταση της κας Λάιεν για προσωρινό πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου.

«Οι θέσεις της προέδρου της Κομισιόν για την ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια, υιοθετώντας τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου όλων των ειδών στην αγορά της Ευρώπης, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών, πρέπει να γίνουν αποφάσεις ώστε να συμβάλουν αποφασιστικά στην ελάφρυνση των βαρών που σηκώνουν οι ευρωπαίοι πολίτες» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου και συμπλήρωσε:

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο για να επιφέρει πόνο και να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

«Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υιοθετεί τη θέση, τη ρητορική και τα επιχειρήματα της Ελλάδος που εισηγήθηκε και υπερασπίζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός εδώ και αρκετό καιρό ως την αποτελεσματικότερη λύση στην ενεργειακή κρίση. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή και την απόλυτη προσωπική δικαίωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως και στην περίοδο της πανδημίας, η Ελλάδα είναι πρωτοπόρα στην εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων υπέρβασης των προβλημάτων» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024