Σοκ στην τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει η είδηση για την σύλληψη ενός 22χρονου στρατιωτικού στη Λέρο και μιας 16χρονης μαθήτριας, οι οποίοι κατηγορούνται για εκδικητική πορνογραφία (revenge porn) σε βάρος μιας συνομίληκης της 16χρονης ερωμένης του στρατιωτικού.
«Το κάναμε για πλάκα», ισχυρίστηκε ο 22χρονος στρατιωτικός, ο οποίος μαζί με την 16χρονη φίλη του θεώρησαν πως… ήταν αστείο να δημιουργήσουν ψεύτικο προφίλ και να ζητούν γυμνές φωτογραφίες από ένα 16χρονο κορίτσι στη Λέρο.
Πριν από δύο εβδομάδες, ο 22χρονος μαζί με την 16χρονη φίλη του, αφού δημιούργησαν ψεύτικο προφίλ στο Instagram, ξεκίνησαν να συνομιλούν με την ανήλικη.
Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, που κράτησε μέχρι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, αντάλλασσαν μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο ερωτικού περιεχομένου.
Η ανήλικη μαθήτρια πληροφορήθηκε ότι φωτογραφίες της με ερωτικό περιεχόμενο βρίσκονταν στα χέρια κάποιων συμμαθητών της και αμέσως ενημέρωσε τους γονείς της, οι οποίοι μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου για να το καταγγείλουν.
Άμεσα οι αστυνομικοί, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα, έφτασαν στα ίχνη του 22χρονου στρατιωτικού και της 16χρονης συντρόφου του, του οποίους συνέλαβαν προκειμένου να παραπεμφθούν ενώπιον του εισαγγελέα στην Κω.
Σε βάρος του 22 στρατιωτικού και της 16χρονης μαθήτριας – φίλης του, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των άρθρων 337 ΠΚ για «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας», 346 ΠΚ «εκδικητική πορνογραφία» και 348 Γ’ ΠΚ «πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων».
Τα κινητά τους τηλέφωνα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Ελ.ΑΣ για περαιτέρω εξέταση.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας