Εξάρχεια: Δύο προσαγωγές και μία σύλληψη στην πορεία ενάντια στην κατασκευή σταθμού του μετρό
Ένταση επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας ενάντια στην κατασκευή σταθμού του μετρό
Για ακόμα μία φορά ένταση επικράτησε σε πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων στα Εξάρχεια ενάντια στην κατασκευή μετρό στην πλατεία. Υπήρξαν αναφορές για χρήση κρότου λάμψης και χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ στο σημείο ήταν και η αύρα της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ομάδες ατόμων αποσπάστηκαν από την πορεία και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν στο σημείο, με βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα, ενώ έστησαν οδοφράγματα στις οδούς γύρω από την πλατεία Εξαρχείων και έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων και σε μία σύλληψη.
Μαζική πορεία
Μαζική και δυναμική ήταν η πορεία που οργανώθηκε νωρίτερα από κατοίκους των Εξαρχείων, που αντιτίθενται στην κατασκευή σταθμού του μετρό στην πλατεία ενώ καταγγέλλουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν επιβληθεί στην περιοχή συνθήκες αστυνομοκρατίας.
«Θέλουμε μια πλατεία ζωντανή για όλους και όλες. Μια πλατεία με πράσινο και χώρο, μια πλατεία της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας. (…)», αναφέρουν οι διοργανωτές.
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες
- «Απόλυτη φρίκη» στο Σουδάν – Μαζικός βιασμός 19 γυναικών που προσπαθούσαν να φύγουν από το Ελ Φασέρ
- Η Νάντια Βαλαβάνη γράφει ένα βιβλίο για τα «παιδιά του Φλεβάρη»





