Γούντι Άλεν: Αποσύρεται από τη σκηνοθεσία και ασχολείται με τη συγγραφή
Η πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας, είναι προγραμματισμένη για το 2023.
Ο Γούντι Άλεν φαίνεται ότι πήρε μεγάλες και σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της καλλιτεχνικής διαδρομής του. Σε συνέντευξη που έδωσε στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τον κινηματογράφο, μετά την προβολή της επόμενης ταινίας του Wasp 22, για να αφιερωθεί στη συγγραφή.
Ο 86χρονος σκηνοθέτης με ταινίες ορόσημα στην έβδομη τέχνης, ξεκινά την παραγωγή της νέας του ταινίας αυτόν τον μήνα.
Το 50ο φιλμ του σκηνοθέτη, θα γυριστεί στο Παρίσι και σχεδόν εξ ολοκλήρου στα γαλλικά, με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ.
Διαβάστε επίσης: Κώστας Καζάκος: Η πρώτη εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι και η ταινία – σταθμός
«Θα είναι παρόμοιο με το Match Point. Συναρπαστικό, δραματικό και καταχθόνιο» ανέφερε για το νέο του «παιδί» στην ισπανική εφημερίδα και ίσως είναι όλα όσα ξέρουμε για την ταινία καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες της πλοκής και του σεναρίου.
Woody Allen Announces His Retirement https://t.co/wDyhrQADdq
— Variety (@Variety) September 18, 2022
Συζητώντας για τη «συνταξιοδότησή» του, ο Άλεν σημειώνει:
«Η ιδέα μου, κατ’αρχήν, είναι να μην κάνω άλλες ταινίες και να εστιάσω στη συγγραφή» τόνισε στην ισπανική εφημερίδα, προσθέτοντας πως το επόμενο πόνημά του θα είναι ένα μυθιστόρημα.
«Φαντάζομαι πως (το μυθιστόρημα) θα έχει πολύ χιούμορ γιατί αυτό που έρχεται πηγαία. Όμως, αν είχα κάποια πολύ σοβαρή ιδέα, δε θα δίσταζα να κάνω ό,τι έκανα και σε κάποιες από τις ταινίες μου» σημειώνει.
Ο σκηνοθέτης με τις 16 υποψηφιότητες για Όσκαρ
Ο Γούντι Άλεν μετρά αριθμό-ρεκόρ συνολικά 16 υποψηφιοτήτων καλύτερης ταινίας στα Όσκαρ.
Έχει κερδίσει τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και εκείνο του καλύτερου σκηνοθέτη για τον Νευρικό Εραστή του 1977.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Άλεν είχε παραδεχτεί πως δεν βρίσκει τη σκηνοθεσία «συναρπαστική» πλέον.
«Η πολλή έξαψη έχει φύγει» είχε αναφέρει, προσθέτοντας:
« Τώρα κάνεις μια ταινία και περνάς δύο εβδομάδες σε μια κινηματογραφική αίθουσα, μετά η ταινία γίνεται streaming ή πληρώνεται ανά προβολή. Δεν είναι το ίδιο, δεν μου είναι τόσο διασκεδαστικό».
- Το Τσαντ κλείνει τα σύνορα με το Σουδάν καθώς οι συγκρούσεις με τις RSF επεκτείνονται
- Ισλανδία: Επισπεύδεται η συζήτηση για ένταξη στην ΕΕ με φόντο τις απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία
- Ακρωτηριάστηκε 23χρονος οπαδός της ΑΕΚ από φωτοβολίδα στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό
- Εντοπίστηκε σορός στο Βελούχι – Ερευνάται αν ανήκει στον 74χρονο αγνοούμενο
- Δραστικό ψαλίδι στις επενδύσεις της OpenAI εν μέσω ανησυχίας για τα έσοδα
- «Πάγωσαν» στην Γκενκ: Τραυματίστηκε ο Καρέτσας (pics)


