Ζαπορίζια: Έφτασε στον πυρηνικό σταθμό η αντιπροσωπεία του ΔΟΑΕ – Ισχυρή παρουσία Ρώσων στρατιωτών
Η κατάσταση στη Ζαπορίζια ανησυχεί τους ειδικούς, ενώ εκτός λειτουργίας έχει τεθεί ο ένας αντιδραστήρας.
Επιθεωρητές του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) έφτασαν σήμερα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο, στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Δημοσιογράφος του Reuters είδε την ομάδα του ΔΟΑΕ να φτάνει στον σταθμό σε μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή με ισχυρή παρουσία Ρώσων στρατιωτών σε κοντινή απόσταση.
Η αντιπροσωπεία είχε αντιμετωπίσει καθυστερήσεις έπειτα από πληροφορίες για συγκρούσεις νωρίτερα σήμερα γύρω από τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, τον οποίο κατέλαβε η Μόσχα τον Μάρτιο.
Πριν από λίγο η ουκρανική κρατική εταιρία πυρηνικής ενέργειας Energoatom επιβεβαίωσε, με ανάρτησή της στο Telegram, την άφιξη της αντιπροσωπείας του ΔΟΑΕ στον σταθμό.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Footage of reportedly the @iaeaorg mission entering the Zaporizhzhia Nuclear Power Plant.
📹via https://t.co/imkoyKlpdr pic.twitter.com/NmN3w33J5g— Euromaidan Press (@EuromaidanPress) September 1, 2022
- Συγκινεί ο Εργκίν Αταμάν για την απώλεια της μητέρας του: «Έχασα τη μεγαλύτερη υποστηρίκτριά μου»
- Τσουκαλάς: Στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ η αμφίπλευρη κοινωνική και πολιτική διεύρυνση
- ΕΟΦ: – Προσοχή – Νέα ανάκληση παρτίδων προϊόντων βρεφικού γάλακτος
- Ξανά στον πάγκο του Βόλου ο Κώστας Μπράτσος
- Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα: Οι ψησταριές θα «πάρουν φωτιά» στη Βαρβάκειο, 800 κιλά κρέας δωρέαν
- Μεξικό: Σοκαριστικό τροχαίο – Αυτοκίνητο χτυπά γυναίκα και την εκτοξεύει μέτρα μακριά


