Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
Ρωσία: «Αποκλείεται να αυτοκτόνησε ο Ραβίλ Μαγκάνοφ» - Τι ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Lukoil

Ρωσία: «Αποκλείεται να αυτοκτόνησε ο Ραβίλ Μαγκάνοφ» – Τι ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Lukoil

Στην ίδια την εταιρεία του είναι έντονη η πεποίθηση ότι αυτοκτόνησε αλλά δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ακόμα να το επιβεβαιώσουν.

Ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, ο πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil (LKOH.MM), πέθανε την Πέμπτη αφού έπεσε από το παράθυρο του νοσοκομείου στη Μόσχα, δήλωσαν δύο πηγές που έχουν γνώση για το συμβάν, το τελευταίο στο σήριαλ ανεξήγητων θανάτων επιχειρηματιών.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν αναφορές από πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι ο 67χρονος πέθανε, αλλά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε ήταν ασαφείς.

Δύο άνθρωποι που γνώριζαν καλά τον Μαγκάνοφ είπαν στο Reuters ότι θεωρούν πολύ απίθανο να αυτοκτόνησε.

Πηγή από την εταιρεία ανέφερε ότι υπάρχει έντονη πεποίθηση ότι αυτοκτόνησε αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ή ντοκουμέντα που να εξηγούν ή να δικαιολογούν αυτή την επιλογή του Μαγκάνοφ.

Ερωτηθείσα από το Reuters εάν ερευνούν τον θάνατο ως ύποπτο, η αστυνομία της Μόσχας παρέπεμψε στην αρμόδια ομοσπονδιακή Αρχή, η οποία ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε στο ερώτημα.

Η Lukoil ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο Μαγκάνοφ «πέθανε μετά από σοβαρή ασθένεια».

«Οι χιλιάδες εργαζόμενοι της Lukoil θρηνούν βαθιά για αυτή τη βαριά απώλεια και εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ravil Maganov», ανέφερε.

Νεκροί Ρώσοι ολιγάρχες

Τους τελευταίους μήνες αρκετά ανώτερα στελέχη με δεσμούς με την ενεργειακή βιομηχανία της Ρωσίας πέθαναν ξαφνικά υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σπεύδει να υπενθυμίσει το Reuters.

Την επόμενη μέρα που η Ρωσία έστειλε τις δυνάμεις της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, ένα στέλεχος της Gazprom, ο Alexander Tyulakov, βρέθηκε νεκρός στο γκαράζ του κοντά στην Αγία Πετρούπολη, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Τον Απρίλιο, ο Sergei Protosenya, πρώην κορυφαίος διευθυντής της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Novatek (NVTK.MM), βρέθηκε νεκρός με τη γυναίκα και την κόρη του σε μια βίλα στην Ισπανία. Η καταλανική περιφερειακή αστυνομία, που ερευνά την υπόθεση, είπε ότι πιστεύει ότι τους σκότωσε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Τον Μάιο, ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας πρώην διευθυντής της Lukoil, ο Alexander Subbotin, βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο ενός σπιτιού έξω από τη Μόσχα.

Τον ίδιο μήνα, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Βλάντισλαβ Αβάγιεφ, πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank, βρέθηκε νεκρός σε διαμέρισμα της Μόσχας, δίπλα στα πτώματα της συζύγου και της κόρης του.

Ήταν αυτή η ατάκα που τον «έκαψε»;

Ο Μαγκάνοφ εργαζόταν στη Lukoil από το 1993, λίγο μετά την ίδρυση της εταιρείας, ενώ έγινε πρόεδρος το 2020. Ο αδελφός του Nail είναι επικεφαλής της μεσαίας ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Tatneft (TATN.MM).

Υιοθετώντας «ξένη» στάση έναντι της πλειοψηφίας των ρωσικών εταιρειών, η Lukoil πήρε θέση για την επέμβαση της Μόσχας στην Ουκρανία. Σε δήλωση της 3ης Μαρτίου, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας εξέφρασε την ανησυχία του για τα «τραγικά γεγονότα» στην Ουκρανία και ζήτησε «το συντομότερο δυνατό τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης» μέσω διαπραγματεύσεων.

Ο Maganov ήταν στενός συνεργάτης ενός από τους ιδρυτές της Lukoil, του Vagit Alekperov, και συμμετείχε συχνά σε συναντήσεις Ρώσων παραγωγών πετρελαίου και του υπουργείου Ενέργειας για να αποφασίσουν για κοινές δράσεις ως μέρος της ομάδας OPEC+ των κορυφαίων παγκόσμιων παραγωγών πετρελαίου.

Ο Alekperov, πρώην σοβιετικός αναπληρωτής υπουργός πετρελαίου, παραιτήθηκε από πρόεδρος της Lukoil τον Απρίλιο, μια εβδομάδα αφότου η Βρετανία του επέβαλε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτική απαγόρευση ως μέρος των κυρώσεων για τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024