Η Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου υποστήριξε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, πως ο Δήμος που διοικεί δυσκολεύεται πολύ να αντεπεξέλθει οικονομικά στο αυξανόμενο ενεργειακό κόστος, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες σύσσωμης της αυτοδιοίκησης πως η επιδότηση ανά κιλοβατώρα δεν μπορεί να καλύψει επαρκώς την λειτουργία κρίσιμων υποδομών, όπως τα αντλιοστάσια.

Όπως είπε η Δήμαρχος, ο Δήμος της έχει 175 αντλιοστάσια που τροφοδοτούν με νερό το νησί και το κόστος της ενέργειας που χρειάζεται για να λειτουργήσουν αδυνατεί ο Δήμος να το καλύψει. «Είμαστε ένας Δήμος τουριστικός που θεωρούμαστε – απλά θεωρούμαστε – εύρωστοι. Για παράδειγμα εισπράττουμε τέλη παρεπιδημούντων, από τραπεζοκαθίσματα, έχουμε μεγάλη τουριστική δραστηριότητα που σημαίνει πως η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Άδρευσης εισπράττει από ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, ωστόσο τα 175 αντλιοστάσια και γεωτρήσεις κάνουν το σταυρόλεξο να μην βγαίνει.

Η Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου

Όσο νοικοκύρης και συνεπής να είναι ο Δήμος και όσα έσοδα και αν μαζέψει ο λογαριασμός είναι αδύνατον να βγει. Αυτό πρέπει να το θέσουμε στη κεντρική πολιτική ηγεσία επιτακτικά, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη».

Η Δήμαρχος Κέρκυρας έθιξε ένα ακόμη πολύ σοβαρό ζήτημα: « Αυτό αφορά την απόδοση ευθυνών στους Δήμους. Λόγω του νομοσχεδίου και του νομικού πλαισίου για την ναυαγοσωστική κάλυψη. Θα σας εξηγήσω τι εννοώ. Εμείς έχουμε τρέξει 3 διαγωνισμούς για να καλύψουμε ναυαγοσωστικά τον Δήμο που κυρυχθηκαν άγονοι.

Και τους έχω βγάλει με οποιοδήποτε τρόπο που προβλέπει η νομοθεσία. Έχω κάνει τα πάντα και οποιαδήποτε πατέντα μπορείτε να φανταστείτε μέσα στο νομικό πλαίσιο που ορίζει η νομοθεσία και μόλις προχθές 22/08/2022 βρήκαμε 4 ναυαγοσώστες. Αυτό κατάφερα να κάνω και καταλαβαίνετε πως με 15 πολυσύχναστες παραλίες και να καλύψω 4 πόστα δεν λέει και τίποτα. Συν του ότι δεν υπάρχουν χειριστές για τα ναυαγοσωστικά σκάφη.

Είναι μια τρελή κατάσταση που δεν έχει κανένα αποτέλεσμα» είπε η Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.