Εγκαίνια του νέου Κέντρου Υγείας Λευκάδας από την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη
Εγκαινιάστηκε σήμερα 25 Ιουλίου 2022 το νέο Κέντρο Υγείας στο Δήμο Λευκάδας, από την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, με την Υφυπουργό να εξαγγείλει την ίδρυση, μέσω των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, Κινητής Μονάδας Παιδιών και Εφήβων.
Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη εγκαινίασε σήμερα το νέο Κέντρο Υγείας Λευκάδας, το οποίο μετεγκαταστάθηκε και λειτουργεί πλέον σε ιδιόκτητο χώρο, στο παλαιό νοσοκομείο Λευκάδος, στο κέντρο της πόλης. Ο προϋπολογισμός καλύφθηκε από την 6η ΥΠΕ.
Με το νέο Κέντρο Υγείας αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για αρτιότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Διαθέτει 7 άτομα προσωπικό (2 παθολόγοι και 1 οδοντίατρος, 3 νοσηλεύτριες και 1 διοικητική επικουρική υπάλληλος) και παρέχει στους πολίτες εξετάσεις, συνταγογράφηση, καθώς και παραπομπή για παρακλινικό έλεγχο.
Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Επίσκοπο Λευκάδας κ.κ. Θεόφιλο, παρουσία του βουλευτή Λευκάδας κ. Αθ. Καββαδά, του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιω. Καρβέλη, του αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Ανδρ. Κτενά, του δημάρχου κ. Χαρ. Καλού και του διοικητή του νοσοκομείου κ. Ιω. Μπακαβού.
Κατά την παραμονή της στο νησί, η Υφυπουργός Υγείας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση και τους Διευθυντές των Υπηρεσιών.
Επίσης, επισκέφτηκε το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η Υφυπουργός εξήγγειλε την ίδρυση, μέσω των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, Κινητής Μονάδας Παιδιών και Εφήβων, για την κάλυψη των αναγκών της Λευκάδας και των όμορων περιοχών Πρέβεζας και δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.
Ανακοίνωσε, επίσης, την ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας με ειδικότητες ψυχογηριατρικής, για την υποστήριξη της Τρίτης Ηλικίας, κυρίως στον τομέα της άνοιας – Alzheimer.
- Ξεπέρασε τα 16 δισ. ευρώ ο τζίρος των σούπερ μάρκετ το 2025 – Στην κορυφή τα τρόφιμα
- «Η βοήθεια είναι στο δρόμο» – Ο Τραμπ καλεί τους Ιρανούς να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις
- Προβλήματα στην Παρτιζάν ενόψει Ολυμπιακού: Εκτός οι Μίλτον, Πάρκερ και Μπράουν
- Σπύρος Μελάς: Η φιλοθεάμων ομήγυρις στο Νησί της Μεσσηνίας
- «Are you Dead?» – Το μακάβριο app που έγινε viral για όσους ζουν μόνοι
- Συρία: Χιλιάδες Κούρδοι βγαίνουν στους δρόμους για να καταγγείλουν για τις σφαγές στο Χαλέπι
- Πώς η επιτυχία του Πελέ «γέννησε» τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής – Κομπίνες, ατυχήματα, βαρβαρότητα
- Μπλόκα: Σοβαρές αιχμές για τους αποσχισθέντες αγρότες – Στο τραπέζι blackout σε κεντρικά οδικά σημεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)



































































![Βόλος: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/a2-4-1200x776-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442