
Βρετανία: «Να με κρίνετε από την θητεία μου και όχι από τον τραπεζικό μου λογαριασμό», λέει ο Ρίσι Σούνακ
Όπως είπε ο Σούνακ, η πρώτη προτεραιότητά του στην οικονομία, αν γίνει πρωθυπουργός, είναι να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.
Ο Ρίσι Σούνακ, ένας από τους επικρατέστερους διαδόχους του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία, απέρριψε σήμερα τους υπαινιγμούς ότι είναι υπερβολικά πλούσιος για να κυβερνά την χώρα στη διάρκεια μιας οικονομικής κάμψης, λέγοντας ότι διαθέτει την εμπειρία για να διαχειριστεί σκληρές προκλήσεις.
Ο Σούνακ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών η παραίτηση του οποίου την περασμένη εβδομάδα συνέβαλε στην πτώση της κυβέρνησης του Τζόνσον, δήλωσε ότι δεν κρίνει τους ανθρώπους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αλλά από τον χαρακτήρα τους και ελπίζει και οι άλλοι να κάνουν το ίδιο.
- Διαβάστε επίσης: Και επίσημα υποψήφιος πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Ρίσι Σουνάκ
Ερωτηθείς αν αντιλαμβάνεται τις οικονομικές πιέσεις στη χώρα, ο ίδιος είπε στο ραδιόφωνο του BBC: “Όταν εμφανίστηκε η πανδημία, αντιλήφθηκα απολύτως τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη χώρα”.
Όπως είπε ο Σούνακ, η πρώτη προτεραιότητά του στην οικονομία, αν γίνει πρωθυπουργός, είναι να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και όχι οι μειώσεις φόρων για τις οποίες έχουν δεσμευτεί κάποιοι από τους αντιπάλους του στην κούρσα διαδοχής.
“Νομίζω ότι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας είναι η μείωση του πληθωρισμού και όχι η επιδείνωση της κατάστασης. Θα μειώσω τους φόρους σε αυτό το κοινοβούλιο, αλλά θα το κάνω με υπευθυνότητα, γιατί δεν μειώνω φόρους για να κερδίσω εκλογές, κερδίζω εκλογές για να μειώσω φόρους”, πρόσθεσε.
- Κωνσταντινούπολη: Ένας νεκρός και 4 τραυματίες στο προξενείο του Ισραήλ – Τι γνωρίζουμε για τους δράστες
- Θανάσης Πετσάλης-Διομήδης: Ο Μακρυγιάννης δεν είναι γλώσσα, είναι ύφος
- Η κλιματική κρίση και επισιτιστική ασφάλεια στο επίκεντρο της τοπικής αυτοδιοίκησης
- Παναθηναϊκός: Στη διάθεση του Αταμάν ο Γκραντ για το ματς με τη Μπαρτσελόνα
- Η Αθήνα επιλογή της World Athletics ως έδρα του επερχόμενου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου
- Ρώτησα την AI για τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την κυβέρνηση – Μας πήραν χαμπάρι και οι μηχανές






