Δήμος Λαρισαίων: Μετατρέπει την περιοχή του παλαιού ορφανοτροφείου, σε παιδότοπο
Ο Δήμος Λαρισαίων θα δαπανήσει σχεδόν 2 εκατομμύρια Ευρώ, για να αναπλάσει την περιοχή του πρώην ορφανοτροφείου, μετατρέποντας την σε ένα μεγάλο παιδότοπο.
Ένα μεγάλο και σύγχρονο παιδότοπο με την συνολική αναβάθμιση της περιοχής του πρώην Ορφανοτροφείου, στην οδό Αιόλου, ετοιμάζει ο Δήμος Λαρισαίων.
Θα διαμορφωθούν οι αύλειοι χώροι των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στην συγκεκριμένη έκταση, ενώ μεγάλο μέρος της έκτασης θα αποδοθεί στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάνης δήλωσε για το έργο: «Με την αναβάθμισή του ο χώρος, θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για τις οικογένειες και τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής, ενώ με την παρέμβαση αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένα ακόμα σημαντικό κοινόχρηστο χώρο, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Λάρισας».
Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας με χρηματοδότηση 1,9 εκατ. Ευρώ.
Κρίνοντας πάντως από κάποια σχόλια σχετικά με το έργο που διαβάσαμε, δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που ζητάνε περισσότερο πράσινο στο χώρο της ανάπλασης που θα επιχειρηθεί, γιατί όπως υποστηρίζουν η Λάρισα είναι ένας τόπος που ειδικά το καλοκαίρι ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες και η φύτευση περισσότερων δέντρων θα βοηθούσε αρκετά.
- Πουλούσε μυστικά 3 χρόνια
- Τα 4 σημεία – κλειδιά για την απασχόληση των συνταξιούχων
- Η Νέα Υόρκη έχει πλέον το δικό της «Τείχος των Δακρύων» με τα ονόματα 18.457 παιδιών που σκοτώθηκαν στη Γάζα
- Γιατί η ξεκούραση έχει γίνει τόσο δύσκολη σήμερα;
- «Σαγιονάρα» στον πασιφισμό – Ο θρίαμβος Τακαΐτσι, η Ιαπωνία του μιλιταρισμού και το μήνυμα στην Κίνα
- Το δίκτυο εξουσίας και οι ρόλοι των γυναικών στον αποκρουστικό κόσμο του Έπσταϊν





