ΑΠΘ: Το έργο θα προχωρήσει λέει η Κεραμέως – Τι θα γίνει με την πανεπιστημιακή αστυνομία
Κατηγορηματική και αποφασισμένη η κυβέρνηση
«Αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε μια κατάληψη και αντί για την κατάληψη, να χτιστεί μια βιβλιοθήκη», τόνισε η κ. Κεραμέως.
Με αυτά τα λόγια, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνσιε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά και της διοίκησης του ΑΠΘ να προχωρήσει το έργο της κατασκευής βιβλιοθήκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ , λίγες ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη αλλά και την παρουσίαση του νόμου – πλαισίου για το Νέο Πανεπιστήμιο.
«Αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε μια κατάληψη και αντί για την κατάληψη, να χτιστεί μια βιβλιοθήκη», τόνισε η κ. Κεραμέως.
Για την πανεπιστημιακή Αστυνομία
Σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι πήρε το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι συνταγματική και εφόσον εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα εντός των επόμενων εβδομάδων, θα αρχίσει η λειτουργιά των ομάδων προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην βάση του σχεδιασμού της ελληνικής αστυνομίας.
Για το νέο νόμο – πλαίσιο, ανέφερε ότι στόχος των αλλαγών είναι να δοθούν νέοι ορίζοντες στα ελληνικά πανεπιστήμια, και νέες δυνατότητες σε φοιτητές και καθηγητές.
- Νικητές και χαμένοι από τη συμφωνία ΕΕ-Ινδίας – Η αποτίμηση από πρώην Ευρωπαίο αξιωματούχο
- Αρχεία Έπσταϊν: Κραυγή αγωνίας από τα θύματα – Στα έγγραφα καταγγελίες βασανιστηρίων που αφορούν τον πρίγκιπα Άντριου
- Βάργκα: «Ρεαλιστικός στόχος της ΑΕΚ η κατάκτηση του πρωταθλήματος»
- Ριαμπκόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για ένα νέο κόσμο χωρίς περιορισμούς στα πυρηνικά όπλα
- Ενεργοποίησε τη «βόμβα» με Μπενζεμά η Αλ-Χιλάλ (pic)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο εν κινήσει στη Σίνδο – Τι συνέβη




