Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ΗΠΑ: «Ιστορικός ρεβιζιονισμός η ομιλία του Πούτιν»

ΗΠΑ: «Ιστορικός ρεβιζιονισμός η ομιλία του Πούτιν»

Τα μάτια των ΗΠΑ ήταν στραμμένα στην Κόκκινη Πλατεία.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε σήμερα «ιστορικό ρεβιζιονισμό» την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν για την «Ημέρα της Νίκης» επί της ναζιστικής Γερμανίας, συμπληρώνοντας ότι ο ισχυρισμός του Ρώσου προέδρου ότι η επιθετικότητα της Δύσης οδήγησε στον πόλεμο της Ουκρανίας ήταν «κατάφωρος παραλογισμός».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε ότι η ομιλία του Πούτιν ήταν «ιστορικός ρεβιζιονισμός που έλαβε τη μορφή παραπληροφόρησης».

«Πυρά» και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Το να μιλάει για αμυντική ενέργεια είναι κατάφωρο παραλογισμός, το να μιλάει για οτιδήποτε άλλο πέραν του προσχεδιασμένου πολέμου» είναι «προσβολή στην ιστορική αλήθεια», είπε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Νεντ Πράις.

«Είναι προσβολή προς εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και προς εκείνους που έπεσαν θύματα αυτής της παράλογης καταπίεσης», πρόσθεσε ο Πράις αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πούτιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο