Λευκός Οίκος: Σάλιβαν – Ντόκος συζήτησαν για ελληνοαμερικανικές σχέσεις και Ουκρανία
Για τη δυναμική των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και τις εξελίξεις στην Ουκρανία συζήτησαν στον Λευκό Οίκο ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, με τον έλληνα ομόλογό του Θάνο Ντόκο.
Η δυναμική των ελληνοαμερικανικών σχέσεων αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στο Ουκρανικό τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, με τον έλληνα ομόλογό του Θάνο Ντόκο.
Η ελληνική κοινότητα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου (φωτογραφία, επάνω, Reuters/Kevin Lamarque), «ο κ. Σάλιβαν υπογράμμισε τη δύναμη της διμερούς μας συνεργασίας και χαιρέτισε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για επέκταση και εμβάθυνση των διπλωματικών, οικονομικών και αμυντικών συνεργασιών μας.
»Οι κύριοι Σάλιβαν και Ντόκος συζήτησαν την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής ελληνικής κοινότητας που εδρεύει στη Μαριούπολη.
»Επανέλαβαν τη δέσμευσή τους στις διεθνείς προσπάθειες που καταβάλλονται για να λογοδοτήσει η Μόσχα για τις πράξεις της και για να διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία έχει την ικανότητα να αμυνθεί».
Πηγή: ΑΠΕ
- Καταναλωτές: Πόσο εξοικειωμένοι είναι με την ΑΙ – Ποιες εφαρμογές της εμπιστεύονται περισσότερο
- Android Auto: Έχει ένα «κρυφό μενού», αλλά πολλοί δεν το γνωρίζουν
- Target: Οι «χαμηλές πτήσεις» φέρνουν γκρίνια στους επενδυτές
- Με ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ξεκινά το 2026 στην Ευρωλίγκα
- Τράπεζα της Ελλάδος: Τι αλλάζει στη στρατηγική της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
- Ισοπαλία στο Μαρόκο – Μάλι (1-1), με τον Ελ Κααμπί βασικό




