
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο μήνυμα για τις διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους από τον Ζελένσκι
«Όλοι μας θέλουμε την ειρήνη και τη νίκη το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους
«Κάθε πόλεμος τελειώνει με μια συμφωνία», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στους πολίτες της Ουκρανίας σε μαγνητοσκοπημένο νέο μήνυμα, προσθέτοντας ότι οι θέσεις των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις μεταξύ αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας ακούγονται πλέον πιο ρεαλιστικές και πως «θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις του Κιέβου».
«Όλοι μας θέλουμε την ειρήνη και τη νίκη το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους, αλλά «θα χρειαστεί προσπάθεια και υπομονή».
Συνεχίζονται οι συνομιλίες
Ουκρανοί και Ρώσοι διαπραγματευτές συζήτησαν μέσω βιντεοσύνδεσης τη Δευτέρα (14/3) και την Τρίτη (15/3). Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχάιλο Πόντολιακ ανέφερε χθες ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα Τετάρτη (16/3).
Το Κίεβο αξιώνει να τερματιστεί ο πόλεμος και να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα. Από την πλευρά της η Μόσχα αξιώνει το Κίεβο να αναγνωρίσει ότι η χερσόνησος της Κριμαίας, που προσάρτησε το 2014, είναι ρωσική και να αναγνωρίσει επίσης ως ανεξάρτητες κρατικές οντότητες τις αυτοανακηρυγμένες λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς.
- Έξυπνα γυαλιά: Οι συσκευές της Meta σε μετατρέπουν σε «ηλίθιο με κάμερα στο πρόσωπο»
- Πόλεμος Ιράν: Οικονομικός «σεισμός» με άλμα στο πετρέλαιο, μπλόκο στο Ορμούζ και παγκόσμια κρίση
- Κρήτη: Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Εντοπίστηκαν από γαλλικό πολεμικό πλοίο και αεροσκάφος της frontex
- Κίνα: Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν αντικαθιστά θέσεις εργασίας στη χώρα
- Γιορτή σήμερα 14 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]




