Την παραδοχή ότι αρχικά στην εισβολή στην Ουκρανία πήραν μέρος και έφεδροι έκανε η Ρωσία, αν και μέχρι τώρα έλεγε το αντίθετο.
Το υπουργείο Άμυνας προχώρησε στη συγκεκριμένη παραδοχή, ενώ μέχρι σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριζε ότι είχαν σταλεί στην Ουκρανία μόνο επαγγελματίες στρατιωτικοί και αξιωματικοί.
Το ρωσικό υπουργείο ανακοίνωσε, επίσης, ότι ορισμένοι από αυτούς τους φαντάρους είτε έχουν σκοτωθεί, είτε έχουν συλληφθεί, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Την είδηση, όπως είναι φυσικό, μεταδίδουν και τα ουκρανικά ΜΜΕ.
⚡️Russia recognizes sending conscripts to fight against Ukraine.
Earlier, Russia denied that people mandatory enlisted into the armed forces are at war.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) March 9, 2022
Τι ζήτησε ο Πούτιν
Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Πούτιν διέταξε να ερευνηθεί το θέμα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.
Να σημειώσουμε ότι οργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν μητέρες Ρώσων στρατιωτών είχαν ήδη διαμαρτυρηθεί ότι οι γιοι τους είχαν σταλεί στο μέτωπο χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση.
Τέλος, οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι όλοι αυτοί οι στρατιώτες – εκτός φυσικά από τους νεκρούς και τους συλληφθέντες – έχουν πλέον επιστρέψει στα ρωσικά εδάφη.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.