
Ιταλία: Ποιοι θα μπορούν να κάνουν την τέταρτη δόση
Η Ιταλία έχει καταγράψει 152.848 θανάτους απο κοροναϊό.
Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας πρότεινε να εμβολιάζονται με τέταρτη δόση εμβολίου τύπου mRNA κατά του κοροναϊού όσοι είναι βαριά ανοσοκατεσταλμένοι με την προϋπόθεση ότι θα έχουν περάσει τουλάχιστον 120 ημέρες από την προηγούμενη δόση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.
Ο ειδικός επίτροπος που έχει διοριστεί από την κυβέρνηση για τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης της πανδημίας θα ορίσει πότε θα τεθεί σε ισχύ η σύσταση με βάση τις ανάγκες της εμβολιαστικής εκστρατείας, αναφέρει το υπουργείο.
Ο ιός κυκλοφορεί
Το υπουργείο προσθέτει ότι η απόφαση αντανακλά την ακόμη μεγάλη κυκλοφορία του ιού και την αποτελεσματικότητα που έχει φανεί ότι έχουν οι ενισχυτικές δόσεις στην πρόληψη θανάτων από επιπλοκές της COVID και γενικότερα στην εμφάνιση συμπτωμάτων που απαιτούν νοσηλεία.
Η Ιταλία έχει καταγράψει 152.848 θανάτους που συνδέονται με την νόσο από τότε που εμφανίστηκε στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2020 – ο δεύτερος μεγαλύτερος απολογισμός στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία και ο όγδοος στον κόσμο. Μέχρι στιγμής η χώρα έχει καταγράψει 12,4 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού.
- Οικογενειακή έξοδος στην Κηφισιά για Ελένη Μενεγάκη – Ματέο Παντζόπουλο για τα γενέθλια της κόρης τους
- ΕΕ: Οι «πόρτες» της πολεμικής τεχνολογίας που ανοίγει – Τι είναι το πρόγραμμα AGILE που βρίσκεται στα σκαριά
- Χαϊδάρι: Συμμορία έκλεβε διερχόμενους οδηγούς παριστάνοντας ότι έχουν βλάβη στο δικό τους αυτοκίνητο
- Ατρόμητος-Κηφισιά 0-0: Η ισοπαλία δεν τους χαλάει
- Easter Getaway Under Tight Watch at Piraeus Port
- Δέκα αξέχαστες στιγμές από τη μυθική καριέρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου






