Ο Παύλος Παυλίδης παρουσιάζει «Το Φάντασμα της Εθνικής Οδού»
Το βίντεο είναι βασισμένο σε μια ιδέα του Παυλίδη και του Χρήστου Σαρρή
«Το Φάντασμα της Εθνικής Οδού», τραγούδι από το νέο δίσκο του Παύλου Παυλίδη απέκτησε video clip που μας άφησε άφωνους.
Το βίντεο είναι βασισμένο σε μια ιδέα του Παυλίδη και του Χρήστου Σαρρή και το μοντάζ έχει κάνει ο Δημήτρης Ζιβόπουλος.
Ο Παύλος Παυλίδης σημειώνει για το τραγούδι:
«Το «Φάντασμα» ξεκίνησε από μια σειρά ακόρντων που έπαιζα πάντα ασυναίσθητα στα soundcheck των συναυλιών απλά για να δοκιμάσω τον ήχο της κιθάρας. Χωρίς να το καταλάβω και πολύ, κατέληξε να γίνει τραγούδι. Ταξιδεύοντας τα τελευταία 30 χρόνια στην Εθνική Οδό και έχοντας καμιά φορά την αίσθηση ότι είμαι περισσότερο συνάδελφος με τους επαγγελματίες οδηγούς παρά με τους καλλιτέχνες, προέκυψαν οι στίχοι. Οδηγώντας λοιπόν, έχω δει ελαιώνες να μεγαλώνουν, αμυγδαλεώνες να εμφανίζονται και να αλλάζουν το τοπίο, κτίρια να καταρρέουν μέσα στο χρόνο. Έχω πει στον εαυτό μου κάποιες φορές «άραγε σε ποιόν ανήκει εκείνη η τεράστια άγρια Λεύκα» και η φωνή μέσα μου απαντούσε «Σε όποιον την αγαπάει, σε όποιον απολαμβάνει την ομορφιά της έτσι όπως αλλάζει μέσα στις εποχές». Και κάποιες βραδιές ταξιδεύοντας επί ώρες μόνος, μου φάνηκε πως είδα τον εαυτό μου να περπατάει στην άκρη του δρόμου και αισθάνθηκα πως ήμουν εγώ το φάντασμα της Εθνικής Οδού κι άλλοτε ότι είναι κάποιος φίλος που έχει φύγει.»
Δείτε το νέο music video και ακούστε ξανά το «Φάντασμα της Εθνικής Οδού»
- Πύργος: Άγριο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας – Μαχαίρωσε τη σύζυγό του στον λαιμό και απειλούσε να αυτοκτονήσει
- Λάρισα: Το μπλόκο των αγροτών στον Πλατύκαμπο από ψηλά
- «Η Γροιλανδία προτιμά να παραμείνει στη Δανία, παρά να εξαγοραστεί από τις ΗΠΑ», λέει ο πρωθυπουργός του νησιού
- Τουρκία: Μια δικαστής θύμα απόπειρας γυναικοκτονίας μέσα σε δικαστήριο από τον εισαγγελέα πρώην σύζυγό της
- Η Ελληνίδα Katherine Embiricos στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών με ένα πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ
- LIVΕ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Κωνσταντινίδης: «Οι συγγενείς δεν θα σταθούν πολιτικά δίπλα στη Μαρία» – Άτυπος όρος η μη εμπλοκή των μελών σε κόμματα
- Τριανταφύλλου: Η κυβέρνηση προστάτευε την Intellexa και το αντίστροφο – Οι υποκλοπές λειτούργησαν ως ΣΔΙΤ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442