
Οι νέοι στόχοι του οργανωμένου εγκλήματος
Ολα τα άγνωστα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση των συμμοριών – Η λεία 2.500.000 ευρώ από ληστείες, ο διπλασιασμός στις ηλεκτρονικές απάτες, η αύξηση του λαθρεμπορίου όπλων και η δράση των «μπράβων»
«Το 2020, τη χρονιά της μεγάλης καραντίνας, σημειώθηκαν 2.541 ληστείες, έδρασαν 37 συμμορίες που προχωρούσαν σε αυτές τις εγκληματικές επιθέσεις, με λεία περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Η πλειοψηφία των συμμοριών προχωρούσαν σε ληστρικές επιθέσεις στον δρόμο σε ποσοστό 47% επί του συνόλου κυρίως σε βάρος πεζών, οδηγών αυτοκινήτων, διανομέων φαγητού, ανηλίκων και ηλικιωμένων. Σε ποσοστό 43% οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε καταστήματα και επιχειρήσεις όπως πρατήρια υγρών καυσίμων, καταστήματα ΟΠΑΠ, καταστήματα ψιλικών, περίπτερα και φαρμακεία. Επίσης 10% των ληστρικών επιθέσεων έγιναν τους μήνες του lockdown σε σπίτια με προτίμηση σε αυτά των ηλικιωμένων.
Περίπου το 71% από τους συλληφθέντες έχει ποινικό παρελθόν. Από αυτούς τους κουκουλοφόρους που προχωρούν στις συγκεκριμένες επικίνδυνες εγκληματικές ενέργειες και εικονίζονται πολλές φορές σε βίντεο καταστημάτων, εταιρειών, σπιτιών σε ποσοστό 62% είναι Ελληνες και από αυτούς ποσοστό 65% είναι μέλη της επονομαζόμενης «μαφίας των Ρομά» που έχει διαρκώς αυξανόμενο μερίδιο. Στις ξένες συμμορίες που προχωρούν σε ληστείες στα σπίτια κυρίαρχες εξακολουθούν να είναι εκείνες των αλβανών κακοποιών με ποσοστό 65% επί του συνόλου και ακολουθούν με 14% οι σπείρες αλγερινών ποινικών και εκείνες με αλλοδαπούς από Ουκρανία, Πακιστάν και Ρουμανία, με ποσοστό 7% από όλη την εγκληματική δραστηριότητα».
Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που καταγράφονται σε έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας και αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής». Στα έγγραφα αυτά προσδιορίζονται όλα τα δεδομένα της δράσης των συμμοριών σε ληστείες, απάτες, εκβιάσεις, διακίνηση όπλων και εκρηκτικών ενώ αποτυπώνονται με ακρίβεια και αναλύονται τα δεδομένα των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ
- Γεραπετρίτης: «Εχει χαθεί η έννοια των σταθερών» σήμερα στη «διεθνή γεωπολιτική αρένα»
- ΚΚΕ: Μηνύματα από το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν, τα ΚΚ Ισραήλ και Τουρκίας, σε μεγάλη συγκέντρωση στο ΣΕΦ
- Γάζα: Σκοτώθηκε συμβασιούχος του ΠΟΥ – Αναστέλλει τις διακομιδές του στην Αίγυπτο ο Οργανισμός
- Στενά του Ορμούζ: Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέδιο απόφασης για τη ναυσιπλοΐα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων στο Νταγκεστάν
- Ιράν: Σε «αδιέξοδο» βρίσκεται ο «ανισσόροπος» Τραμπ – «Καμία επίπτωση» από τις «ανυπόστατες απειλές του»

